Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

Participació Ciutadana

Les associacions es donen a conèixer a la Mostra d’Entitats

L'activitat ha coincidit aquest cap de setmana amb la celebració de la Festa del Comerç Just


Les associacions es donen a conèixer a la Mostra d’Entitats

Les entitats i associacions de Sant Quirze van ser les protagonistes del cap de setmana del 27 i 28 de maig., en el marc de la celebració de la Mostra d’Entitats. La nova edició d’aquesta iniciativa ha comptat  amb la participació de 28 entitats del municipi.  Els assistents van poder conèixer les activitats que desenvolupen durant l’any. Els participants van exposar a peu de carrer la seva vida cultural, esportiva i social, mitjançant l’organització de diverses propostes. En aquest sentit, es van organitzar tallers de manualitats, espectacles infantils, jocs per als més petits, cistelles de bàsquet o partides d’escacs, entre d’altres. No van faltar tampoc les activitats musicals i els actes més tradicionals, com gegants o diables.

Paral•lelament a la Mostra, Sant Quirze va celebrar diumenge la Festa del Comerç Just i la Banca Ètica en el mateix escenari. L’activitat va comptar amb la participació de les entitats locals Ateneu del Món, Acció Solidària Vallès, Fundació Benèfica Privada Quetzal, Nuevos Pasos i Cooperación y Ayuda. El lema d’enguany ha estat “La revolució de les butxaques”, amb l’objectiu de tractar aspectes com el consum crític, el comerç just, l’economia solidària, la banda ètica i la justícia global.
Podeu veure les fotografies de l'activitat en aquest enllaç.
 
Presentació d’un nou projecte per definir el municipi del futur
Durant la Mostra es va presentar un nou procés de reflexió que determinarà com serà Sant Quirze en el futur: la revisió del planejament urbanístic vigent. 
El planejament urbanístic d’un municipi és el full de ruta pel disseny  o redisseny d’una realitat geogràfica i humana, l’eina que determina les principals característiques que tindrà el desenvolupament de Sant Quirze en el futur.  Dit d’una altra forma: el planejament urbanístic (POUM) de qualsevol municipi acabarà definint no tan sols l’aspecte físic d’aquest, sinó també moltes altres característiques del poble que marcaran, de forma definitiva, el seu futur més o menys immediat i, per tant, la vida dels seus habitants.
Aquest procés, encapçalat pel lema: “Mira més enllà i il•lusiona’t per Sant Quirze”, es va donar a conèixer en el marc de la Mostra d’Entitats mitjançant una exposició en una de les carpes habilitades. Aquesta mostra serà itinerant pels diferents equipaments municipals.
 
Com pots participar-hi?
 
Si t’il•lusiones i vols implicar-te, pots adreçar un correu a participacio@santquirzevalles.cat, des d’on podrem anar-te informant de les diferents accions que es desenvolupin.
A les xarxes socials, aquest projecte es vehicularà mitjançant el hashtag #SQVfutur.