Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

Actualitat

Nova edició del cap de setmana Benvinguts a Pagès

La pagesia del Vallès Occidental obre les portes el 3, 4 i 5 de juny per ensenyar com es produeix allò que mengem


Nova edició del cap de setmana Benvinguts a Pagès

 El Vallès Occidental participa de nou en la segona edició de la proposta “Benvinguts a pagès”. El cap de setmana del 3, 4 i 5 de juny les explotacions agràries, ramaderes i pesqueres de tot Catalunya donaran a conèixer com i on es fan els productes que després ens arriben a taula. A la nostra comarca, el Consorci de Turisme coordina la iniciativa, amb la participació de diversos productors vallesans i una desena d’activitats complementàries. Una proposta que es va presentar el passat 31 de maig al Museu de la Pagesia de Castellbisbal i en la qual Sant Quirze participa activament amb el mercat ecològic.

Com podem fer un cap de setmana Benvinguts a Pagès?

Les visites a les explotacions agràries i ramaderes són gratuïtes i no cal fer reserva prèvia. Al web benvingutsapages.cat trobareu el llistat de participants per comarques o bé per producte, i tota la informació necessària. També s’hi ofereix el menú dels més de 200 restauradors participants, amb plats cuinats amb productes de temporada, ecològics i del territori, i els més de 215 allotjaments disponibles. 
Al Vallès Occidental trobareu un munt de propostes per conèixer i tastar els productes de proximitat. A més, podeu visitar una masia del segle XIV, conèixer vins que es produeixen al Parc Natural de Sant Llorenç del Munt i l’Obac, visitar un viver dedicat a les plantes autòctones o descobrir una finca on recuperen antigues varietats d’hortalisses, entre altres.
 
Mercat ecològic a Sant Quirze
 
El proper 3 de juny el Mercat Ecològic se suma al Benvinguts a Pagès, amb la seva tradicional celebració. I també emmarcat en la celebració del Tasta SQV. De fet, s'oferiran tastets dels seus productes a les persones visitants.
A més, aquest any l’Associació Sant Quirze Comerç ocuparà un espai per donar a conèixer alguns dels establiments que la integren. En aquesta ocasió, serà el torn d’”Enjoy Nòrdic Walking”, que oferirà tastets simbòlics de sortides de marxa nòrdica per qui s’inscrigui al curs d’iniciació el proper 11 de juny. Una activitat que porta per nom: “Fent marxa, fent salut”. Per la seva part, Nutrisalut oferirà productes ecològics, tot donant a conèixer l’àmplia varietat de la seva oferta.  
Recordeu que el Mercat s'organitza a la Rambla de Lluís Companys, de 9 a 14 hores.
 
Promocions especials per als Súpers
 
Tots els infants del Club Súper 3 tindran condicions especials per a aquesta proposta: obsequi quan visitin alguna de les explotacions i participació gratuïta en les activitats complementàries.