Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

Actualitat

El Vallès Occidental acorda aplicar un salari mínim comarcal de 15.000 euros bruts a l'any

Els ajuntaments hauran d'aplicar aquest llindar a les retribucions i les contractacions externes


El Vallès Occidental acorda aplicar un salari mínim comarcal de 15.000 euros bruts a l'any

El Consell d’alcaldes i alcaldesses del Vallès Occidental va aprovar ahir establir un Salari Mínim Comarcal de com a mínim 15.000€ bruts a l’any (1.071€ mensual en 14 pagues) per posar fi a la precarietat dels llocs de treball. En conseqüència l’acord implica que els ajuntaments i el Consell Comarcal apliquin aquest llindar en les retribucions dels seus treballadors/es i exigir el seu compliment a les contractacions de serveis externs. A més, l’acord es traslladarà a sindicats i patronals per tal que en el marc del diàleg i la concertació social el prenguin en consideració i valorin els mecanismes per a la seva implementació.

Aquesta és una de les mesures de l’Acord “Per un canvi de model en la lluita contra la pobresa i la desigualtat”, que ha permès tirar endavant accions per fer front a la pobresa estructural i severa que es viu a la comarca, tal com reflecteix l’ ”Estudi sobre desigualtat i pobresa” elaborat per l’Observatori comarcal.
L’estudi ha conclòs que la pobresa severa augmenta al Vallès Occidental i la pobresa estructural persisteix. Prop del 22% de la població vallesana viu en situació de pobresa i el 27% de les persones treballadores tenen uns ingressos inferiors a 12.000 euros l’any. 
El Consell d’alcaldes i alcaldesses també aprova sol•licitar a la Generalitat de Catalunya la participació d’una representació de l’administració local de la comarca a la Comissió d’avaluació de la implementació de la Renda Garantida de Ciutadania. Així mateix es dóna suport a la “Comissió mixta d’observació permanent de les desigualtats i la pobresa al Vallès Occidental”, recentment creada com espai de cooperació permanent públic i privat que té per objectius fer el seguiment de l’evolució de la pobresa i les mesures en curs per a fer-li front, impulsar noves estratègies i actuacions innovadores en aquest àmbit, i elaborar propostes i/o dictàmens de millora.