Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

Cultura

El cap de setmana a SQV

El sopar del Tasta SQV dissabte és una de les cites més importants del cap de setmana, juntament amb la Festa del Medi Ambient


El cap de setmana a SQV

La Setmana Gastronòmica culmina dissabte amb el Sopar Tasta SQV a la rambla de Lluís Companys. Una cita que continua diumenge amb els vermuts musicals. Propostes que s'afegeixen amb altres iniciatives ben diferents, com la Festa del Medi Ambient diumenge al Parc de les Morisques. Preneu bona nota.

Dissabte, cita amb el Sopar Tasta SQV

Sant Quirze continua celebrant la Setmana Gastronòmica del Tasta SQV, i prepara un dels actes centrals per aquest dissabte: el Sopar Tasta SQV.  La rambla de Lluís Companys esdevindrà l’escenari del bo i millor de la cuina santquirzenca. Els assistents podran escollir entre una gran varietat de tapes que oferiran els restaurants i establiments participants. Els preus variaran entre els 2 i els 5 euros.
 
Comerços oberts fins a mitjanit
Diversos comerços del municipi romandran oberts fins a mitjanit, des de les 11h, amb motiu del Tasta SQV. Una oportunitat per fer vida comercial en diferents punts del poble. Són els següents:
 
Rambla Lluís Companys: Valentina and Sir, Cala by Lula, Sabateria NG.
Carrer Dolors Montserdà i Vidal: Joieria Mr
Carrer Manso: Miss Valentina, Barnabella.
Camí del Mas: Be Tinduf.
 
 
Setmana Gastronòmica
Recordem que des del passat 2 de juny i fins a l’11, els establiments participants ofereixen un Menú Tasta SQV. Es tracta d’una selecció de menús i tapes, acompanyats de beguda, disponibles en els mateixos restaurants durant tota la setmana. Els preus de la tapa i la beguda se situen en els 2,5 €. Els del menú oscil•len entre els 5,50 i els 22 €.. En total, 22 opcions de plats a disposició dels clients.  
 
Activitats infantils
Els infants podran gaudir dissabte d’aquesta tarda gastronòmica, començant-la ben d’hora. A les 18.30 h la pastisseria Artbó i la pastisseria Mix faran un taller de galetes a la mateixa Rambla per aprendre a decorar galetes. Una ocasió única de la mà dels professionals. Ja a les 20h, els cuiners de Més Tumàcat faran de les seves, posant un toc d’humor a la festa.
 
Màgia i música
Durant el sopar de dissabte ballarins i ballarines de la Polinèsia faran una exhibició de les seves danses tradicionals a la mateixa rambla. Serà a partir de les 21.30 hores.  A partir de les 22h, serà el torn del mag Fèlix Brunet i el seu espectacle itinerant, Gelicadabra. 
 
Vermuts musicals
La cloenda arribarà diumenge amb vermuts musicals a les terrasses d’alguns establiments. Els clients podran cloure una programació ben atapeïda deixant-se seduir per la música ambiental mentre posen el punt i seguit a la gastronomia local a la fresca.
 
Un exitós Tast de vins
En el marc d’aquesta Setmana Gastronòmica, ahir va tenir lloc el Tast de vins.  La Masia de Can Barra va acollir aquesta iniciativa, organitzada per El Niu del Mussol, Lòssum i Cuina Vallès. Durant la sessió, els gairebé 300 assistents van poder tastar vins de diferents cellers: Abadal, DO de Pla de Bages; Caterra, DO de Terra Alta, Les Sorts, DO de Montsant; Pinord, DO del Penedès;  Parxet, DO d’Alta Alella, Angel Cava; Vinya Coma, DO Gran de Navarra i caves Naveran. A més, hi va haver degustació de tastets d’El Castellet, Avui no cuino i El Niu del Mussol. L’ambientació musical la va posar el DJ Albert Galobart.
 
Altres propostes
 
Vols conèixer les “Dones de Barcelona”?
L’editora Elisenda Alberti proposa una ruta literària el 9 de juny: “Dones de Barcelona”. Històries de dones de l’època que no complien els estereotips. L’Ajuntament us proposa aquesta sortida gratuïta; només caldrà que aboneu el desplaçament en Ferrocarrils. Més informació aquí.
 
 
Presentació de l’esborrany del Pla Local de Joventut
Avui, 9 de juny,  es presenta al jovent del municipi l’esborrany del Pla Local de Joventut 2017-2020. La Regidoria de Joventut va disposar al mes de novembre de la diagnosi de la realitat juvenil del municipi, gràcies al treball coordinat i transversal del personal tècnic municipal, agents socials vinculats al col•lectiu jove i, sobretot, entitats juvenils, grups de joves i jovent a títol individual. En una següent fase, es va dissenyar el Pla, recollint les propostes, demandes i necessitats sorgides dels diferents grups de treball. Ara, i abans de presentar l’esborrany al Ple Municipal, es convoca de nou el jovent que va participar en el seu moment, així com entitats juvenils, per explicar aquest document i les principals línies estratègiques que el conformen.
 
La sessió tindrà lloc a les 19.30 hores al centre cívic Can Feliu. Hi haurà un petit refrigeri.
 
 
Festa Eivissenca
Sant Quirze Té Vida organitza aquest dissabte 10 de juny una nova edició de la Festa Eivissenca. La iniciativa tindrà lloc a Ball Sant Quirze (carrer Sa Dragonera, número 4) a partir de les 12 de la nit. Podeu comprar les vostres entrades anticipades a les oficines de l’Handbol i el Futbol Club Sant Quirze, a Coco Perruquers i a la rostisseria El Nesprer. Tots els beneficis es destinaran a finalitats socials.
 
Festa del Medi Ambient 
La preservació de la natura i la necessitat de no contaminar-la seran els eixos principals de l’edició d’enguany  de la Festa del Medi Ambient, que se celebrarà el diumenge 11 de juny, de 10 a 14h, al parc de les Morisques.
 
Les activitats infantils tindran un lloc destacat a la jornada. Els nens i nenes podran participar en la confecció de bossetes d’olor amb plantes aromàtiques, en un taller de fer joguines amb materials de rebuig comuns a casa, o en una activitat per aprendre a reconèixer el rastre dels animals que habiten als boscos de Sant Quirze.
 
Sant Quirze Natura també participarà a la festa, amb diversos tallers i activitats, amb la voluntat de conscienciar sobre les conseqüències negatives de llençar deixalles als boscos i a l’entorn natural, i com afecta la flora i fauna autòctona.
 
D’altra banda, durant la jornada, l’Ajuntament distribuirà porta entrepans reutilitzables a tothom que s’acosti a la festa. L’obsequi està pensat per substituir embolcalls d’un sol ús i fomentar, no només el reciclatge, sinó també la reducció de residus.
 
Autocars per anar l'11 de juny a Montjuïc
L’Assemblea Nacional Catalana, Òmnium Cultural i l’Associació de Municipis per la Independència convoquen el proper diumenge, 11 de juny, a les 12 h, a un acte en defensa del referèndum. El títol de l’acte serà “Referèndum és democràcia“.
Des de Sant Quirze del Vallès, Sant Quirze per la Independència organitza autocars per anar-hi. La sortida serà a les 10:30 del Parc de les Morisques. El preu és de 5€. Una vegada finalitzi l’acte, es tornarà a Sant Quirze.
 
Recordeu...
Ja s’han obert les inscripcions perquè els més menuts puguin fer teatre a Tallers de Teatre Galliners, de cara al curs 2017/2018, des de P4 fins a 3er. Més informació en aquest enllaç.
 
Més informació sobre les activitats a l'agenda municipal.