Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

Medi Ambient

Actuació contra el pugó a Vallsuau i Sant Quirze Jardí

Aquests dies l'Ajuntament duu a terme feines de control biològic per lluitar contra les plagues


Actuació contra el pugó a Vallsuau i Sant Quirze Jardí

L’Ajuntament està actuant aquests dies sobre l’arbrat de les zones de Vallsuau i Sant Quirze Jardí. Es tracta d’unes feines de control biològic de la lluita contra les fitoplagues. D’aquesta manera es redueixen les poblacions de pugó, que han fet un creixement extraordinari amb la pujada de sobte de les temperatures primaverals. El pugó genera una melassa molt enganxosa que provoca moltes molèsties al veïnat i embruta carrers i vehicles.

Els barris més afectats han estat Vallsuau i Sant Quirze Jardí, perquè són els que compten amb més til•lers com a arbrat viari, espècies més susceptibles a l’atac per pugó. L’estrès hídric per la pujada de temperatures a la primavera provoca que els arbres pateixin i siguin més susceptibles a les plagues, fins que les calors estivals limiten el creixement de les poblacions d’aquests insectes.
El tractament consisteix a introduir insectes depredadors del pugó, com la marieta Adalia bipunctata i una petita vespa paràsita Aphidus colemani. 
Aquestes actuacions de control biològic formen part d’una lluita integral de les plagues, que combina diverses metodologies de tractaments.
L’actuació s’allargarà durant tota aquesta setmana, i es preveu que per al cap de setmana ja hagi finalitzat, malgrat no genera afectacions al trànsit ni la mobilitat.