Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

Educació

Gisela Pou comenta la seva novel•la "La veu invisible" amb l'alumnat dels cursos de català

La Masia Can Feliu va acollir dilluns aquesta xerrada entre l'autora i els participants dels tallers de català i els voluntaris per la llengua


Gisela Pou comenta la seva novel•la "La veu invisible" amb l'alumnat dels cursos de català

L’escriptora vallesana Gisela Pou va comentar dilluns la seva darrera novel•la, "La veu invisible", a l'alumnat dels tallers de català que s’han fet durant aquest curs, i als participants al Voluntariat per la llengua. Aquest acte, celebrat a la Masia Can Feliu, va servir de cloenda tant dels cursos com de les parelles lingüístiques.

L’autora va explicar quin va ser el procés de creació de l’obra, un encàrrec editorial sobre la feina de les infermeres, i va destacar que li agrada fer narrativa contemporània, amb personatges ben treballats. Com a lectora no li agraden les novel•les històriques en què els personatges no tenen gruix i simplement es mouen pels esdeveniments ni les històries massa lineals. Per això, també ho evita quan escriu.
 
L’alumnat dels cursos de català, que prèviament havia llegit i comentat l’obra a classe, va tenir l’oportunitat de demanar-li algun aclariment i d’exposar què els havia semblat la novel•la. Això va donar peu a Gisela Pou a exposar alguns elements destacats de la novel•la: els barons crisàlides –basats en l’obra El baró rampant d’Italo Calvino-, la llibreria d’Inverness (Escòcia) que apareix a l’obra i que va descobrir en una escapada quan es trobava encallada escrivint-la... Aquests detalls ajuden a entendre el procés d’escriptura de la novel•la i permeten tenir-ne una visió més completa.
 
Gisela Pou ha treballat com a guionista en la majoria de sèries d’èxit de Televisió de Catalunya (Poblenou, Secrets de família, Laberint d’ombres, Temps de silenci, Setze dobles, El cor de la ciutat, Vent del plà...) i d’altres canals de televisió (Herència de sang i A flor de pell a Canal 9,El súper de Telecinco, Isabel de RTVE i Sin identidad d’Antena 3). Compagina aquesta feina amb l’escriptura, tant per a adults com per a infants, en què destaquen les diverses aventures de la Sara Pegues, i joves (La noia de mitjanit).
 
Al final de l’acte, organitzat per l’Oficina de Català i emmarcat en el programa de la Institució de les Lletres Catalanes Autors a les aules, l’autora va dedicar els llibres als assistents, que van agrair molt la possibilitat de comentar l’obra amb l’autora.