Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

Ocupació

Set persones ja han obtingut el certificat de competències digitals de l’ACTIC a la Masia de Can Barra

Els ciutadans i ciutadanes que s’examinen al Centre de Desenvolupament Econòmic tenen com a objectiu demostrar les seves competències en el terreny de les noves tecnologies per tal d’obrir-se portes al mercat laboral


Set persones ja han obtingut el certificat de competències digitals de l’ACTIC a la Masia de Can Barra

Set quirzetencs ja han obtingut l’ACTIC (Acreditació de Competències en Tecnologies de la Informació i la Comunicació) al Centre de Desenvolupament Econòmic de la Masia de Can Barra des que aquest equipament del municipi n’és un centre col•laborador. Les persones que intenten obtenir l’ACTIC tenen com a objectiu demostrar els seus coneixements en l’àmbit digital per tal d’accedir als llocs de treball que precisen unes competències mínimes en el camp de la informàtica. “Quan vas a alguna proposta de treball, a molts llocs, sobretot a l’administració pública, t’ho demanen”, afirma Concepción Rodríguez, una de les ciutadanes que ha obtingut el certificat bàsic i que en unes setmanes s’examinarà també del nivell mitjà per tal de certificar les habilitats que ha adquirit durant el temps en què ha treballat a l’administració pública. Un cas semblant és el de la Patricia Pascual, una altra de les persones examinades, que, a l’hora de preparar-se unes oposicions per ser psicòloga de la Generalitat, es va adonar que el certificat li sumava un punt i mig.

Per tal de dur a terme la prova, que compta amb tres nivells diferents en funció del grau d’especialització, les persones interessades de més de 16 anys han de complimentar un tràmit telemàtic per inscriure’s, pagar una taxa oficial i escollir el dia i l’hora en què hauran d’anar a examinar-se al Centre de Desenvolupament Econòmic. De moment, a Can Barra ja s’han realitzat vuit exàmens i gairebé tots han obtingut un bon resultat. La prova es composa de preguntes de diferents tipus, des de la clàssica qüestió del vertader o fals fins a omplir buits en una frase, entre d’altres, i cal obtenir com a mínim un 70% de la puntuació màxima per aprovar. 

Abans de presentar-se a l’examen, l’informàtic Joan Ocaña va estudiar el temari elaborat pel centre d’innovació Citilab que hi ha publicat a la pàgina web de l’ACTIC i que inclou nocions bàsiques de l’ús de l’ordinador i d’Internet així com capítols concrets sobre el tractament de la informació gràfica, sonora o numèrica, entre d’altres. “Encara que tingui coneixements d’informàtica, sempre hi ha coses noves o puntuals que en l’experiència diària no fas servir gairebé mai”, apunta en Joan. Per a ell, aconseguir el certificat mitjà era una “bona solució” per obtenir una acreditació de la Generalitat sobre les seves competències en informàtica. Fa 10 mesos que en Joan es troba en situació d’atur i està aprofitant aquesta fase per formar-se. Així doncs, combina la llicenciatura de Ciències Polítiques que està cursant a la Universitat Autònoma de Barcelona amb els estudis d’anglès que està duent a terme al Centre de Formació d’Adults Municipal l’Olivera. El cas d’en Lluís Martínez, que també ha obtingut el certificat de segon nivell, és similar, ja que està aprofitant la seva situació d’atur per reciclar-se. En Lluís, com els altres ciutadans i ciutadanes que s’han interessat per l’ACTIC, espera ara que aquest certificat li pugui obrir més portes de cara al futur laboral. “Estic fent dos cursos de reciclatge”, apunta, “i encara no sé si l’ACTIC em serà útil, però estic segur que sí”.