Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

Medi Ambient

Actuacions preventives contra els incendis

Les franges de protecció, els desbrossaments i la neteja de parcel•les contribueixen a minimitzar els riscos


Actuacions preventives contra els incendis

L’Ajuntament està duent a terme diverses actuacions per prevenir els incendis. Durant les darreres setmanes, des del Servei municipal de Medi Ambient s’han executat els treballs de desbrossada 15 hectàrees de franges de protecció, zones verdes i parcel•les municipals per evitar el creixement d’herba seca i prevenir la propagació de cap tipus de foc.

També s’han desbrossat les franges de protecció de les Fonts, Vallsuau, Sant Quirze Parc i can Llobateres, amb una superfície total de 7 hectàrees, així com les zones verdes del Castellet i els torrents de la Font del Pont, can Barra i los Rosales, amb una superfície de 8 hectàrees.
Els treballs han estat executats per l’empresa Talher S.A., contractada per l’Ajuntament especialment per garantir la correcta situació d’aquests espais abans de l’inici del període d’alt risc d’incendis del 15 de juny al 15 de setembre.
 
Desbrossaments
Aquestes actuacions se sumen a les tasques de desbrossament que l’Ajuntament està duent a terme a diferents zones del municipi. D’una banda, ahir es va desbrossar la zona del bosquet, ubicada a la ronda d’Arrahona, molt a prop del poliesportiu.  La intervenció respon a l’existència de vegetal massa frondós i sec que podria propiciar incendis. Les elevades temperatures de les darreres setmanes, sumades a les poques pluges, augmenten els riscos.  L’actuació es complementa amb un altre desbrossament que s’inicia avui al voltant de la Masia Can Feliu, un espai on les herbes han crescut de manera considerable i són especialment abundants. De fet, dijous passat cremava una zona propera al parc de la Betzuca que, malgrat controlar-se ràpidament, va constatar la necessitat de fer desbrossaments.
 
Neteja de parcel•les
Durant els darrers mesos, l’Ajuntament en conveni amb els pagesos de Sant Quirze, ha treballat en la recuperació de 10 solars i parcel•les buides de propietat municipal, situades a can Llobateres, el Castellet, can Canals i can Llobet, per utilitzar-les provisionalment com a cultiu agrícola mentre no s’urbanitzin. Aquestes actuacions sumen una superfície total de 14 hectàrees i han permès netejar de residus i desbrossar la superfície de les parcel•les de forma que també s’ha contribuït a la reducció dels riscos ambientals i d’incendis.
 
Peu de foto: conreu municipal a Can Llobateres, conegut com feixes de Can Samuntà, executat durant la primavera per prevenir la propagació d'incendis.