Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

Medi Ambient

Les obres al parc de Can Feliu comencen el proper dilluns

L'actuació naturalitzarà l'espai i crearà nous camins i connectarà els existents, entre altres execucions


Les obres al parc de Can Feliu comencen el proper dilluns

Les obres del parc de Can Feliu comencen el proper dilluns 26 de juny. Els treballs els durà a terme l’empresa Artífex, per un import de 249.344 euros.

El parc romandrà obert mentre duri l’actuació, que afectarà tot l’àmbit. Aquest projecte millorarà la connectivitat dels diversos espais verds que envolten aquesta zona. L’objectiu és incorporar camins de vianants, bicicletes i senyalització viària per tal que el traçat entre les diferents zones sigui segur per a vianants i bicicletes de servei. Aquesta millora es farà mitjançant la creació de nous camins i diversificant els usos de les zones: parc, riera, escola i esbarjo. De fet, la zona d’esbarjo estarà formada per una zona de lleure (per a gossos i zona polivalent d’esports), i una per a fires. Es crearà una duna amb cobertura vegetal que separarà visualment els dos àmbits per impedir que els gossos surtin de la seva zona d’estada.
El nou camí pavimentat  comunicarà l’avinguda d’Antoni Gaudi amb el carrer Llaurador  i amb accés al Parc.
Es preveu també asfaltar, per sobre del paviment existent, la zona de l’amfiteatre/plaça de forma que s’aconsegueixi una superfície contínua, així com la franja ubicada sota l’escola Onze de Setembre, de manera que els dos costats de la riera quedin integrats. Finalment, cal remarcar que es construiran noves escales d’accés.
Un altre dels punts que es treballaran és la creació d'un mirador a la zona est de l’escola, amb accés des del carrer Castanyers. També s’adequarà un espai a la zona oest de l’escola, amb accés des de l’avinguda del Camp.
El projecte també inclou la restauració natural del llac de can Feliu.  Es tracta d’una proposta de naturalització que augmentarà la biodiversitat de la làmina d’aigua del parc, amb un increment de la qualitat de l’aigua i una millora estètica, segurament amb planta aquàtica de cara a la tardor.
Les obres també contemplen senyalitzar amb panells les espècies vegetals existents, així com la història i la importància ambiental de la riera.