Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

Igualtat Dona-Home

Sant Quirze prepara el Dia Internacional per a l’alliberament LGTBI

El proper 28 de juny es preparen actes simbòlics, que es complementen amb propostes al llarg de la setmana


Sant Quirze prepara el Dia Internacional per a l’alliberament LGTBI

El proper 28 de juny es celebra el Dia Internacional per a l'Alliberament LGTBI. Amb aquest motiu, l’Ajuntament de Sant Quirze organitza diverses activitats al llarg de la setmana, per tal de conscienciar la ciutadania sobre la diversitat afectiva, sexual i de gènere i la realitat de les persones LGTBI. Les activitats ja van començar el passat 19 de juny amb la xerrada “Les persones trans* als pobles i a les aules: necessitats i reptes”, a càrrec de la cap del servei de promoció de la salut trans* a Catalunya, Rosa Almirall; Anna Maria Serra i Bartu Viudez, famílies amb menors trans*, i Judit Juanhuix, dona trans* de l’associació Generem!. 

Les activitats continuen el proper dilluns 26 de juny a la Biblioteca, amb el passi del documental: “Lluitadores”, de la directora Maria Khan. El document visual recull les vivències i reflexions de quatre dones lesbianes grans. Històries de vida de dones lesbianes que narren des de l’experiència pròpia, les dificultats, facilitats que han experimentat afrontant la doble càrrega discriminatòria: ser dones i lesbianes. Afegida, actualment, amb una tercera, tenir una edat avançada.
Campanya Guanyem aquest partit!
Amb l’objectiu de visibilitzar la diversitat afectiva, sexual i de gènere en el món de l’esport i fer dels espais on té lloc l’activitat esportiva espais segurs i lliures de LGTBIfòbia i discriminació, aquests dies ja s’han distribuït cordons amb els colors de l’arc de Sant Martí durant els entrenaments dels diferents clubs esportius. Una manera de reivindicar els drets de les persones lesbianes, gais, trans* i bisexuals i visibilitzar i reconèixer la diversitat en el món de l’esport. 
 
28 de juny, Dia internacional per a l’alliberament LGTBI
El proper dimecres la plaça de la Vila acollirà la lectura del manifest “Per un municipi amb orgull i respecte als drets i llibertats de les persones LGTBI”. A més, com a acte simbòlic s’organitza una pintada de la porta cap a la diversitat amb els colors de la bandera irisada, que també onejarà al balcó de l’Ajuntament. L’Ajuntament convida tothom, a partir de les 12h a la mateixa plaça de la Vila, a pintar la porta, obrir-la, creuar-la i compartir-ho a les xarxes socials. L’acció es repetirà a les 18 hores. 
 
Repartiment de polseres LGTBI
Cal remarcar també que durant el mateix dia 28, a partir de les 10h, l’Ajuntament posa a l’abast de tota la ciutadania polseres amb els colors de la bandera irisada, que podeu passar a recollir als equipaments municipals i a diversos comerços. Recolliu-la i compartiu a través de les xarxes socials! Podeu fer-ho als següents equipaments: Oficina d’Atenció Ciutadana, Canya Jove, Biblioteca, Casal d’Avis, Àrea de Serveis Personals, CAP Sant Quirze, Escola d’Adults, Poliesportiu Municipal, CC Torre Julià, Espai Maria-Mercè Marçal, Servei d’Ocupació, L’Estraperlo, La Lila.

Xarxes socials
Podeu fer-vos fotos amb els cordons i polseres i compartir-les a les xarxes socials amb l'etiqueta #SQVlliuredeLGTBIfòbia!

 
 

#SQVlliuredeLGTBIfòbia #canyajove

Una publicación compartida de Alicia Bernal (@sleepingwithsireens) el