Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

Actualitat

El cap de setmana a SQV

Gaudiu de la Revetlla de Sant Joan amb precaució davant les altes temperatures i la manipulació dels petards o focs d'artifici


El cap de setmana a SQV

La celebració de la Revetlla és sens dubte la protagonista d’aquest cap de setmana; però també les precaucions que cal tenir en compte respecte al foc i als petards, donada la situació d’altes temperatures que han provocat una nova onada de calor.

 
Celebra la Revetlla a Sant Quirze!
 
Aquesta nit de divendres 23 de juny, la nit de Sant Joan, serà el moment de gaudir, després de sopar, de la tradicional foguera, que estarà ubicada a l’aparcament de terra de la Masia Mas Duran. La iniciativa començarà a les 23 hores amb l'arribada de la Flama del Canigó, que ho farà acompanyada dels Diables de Sant Quirze. A dos quarts de dotze s'encendrà la foguera amb la col•laboració del públic que ho desitgi. Tothom que vulgui, pot portar coca, begudes, taules i cadires per gaudir de la vetllada, que també comptarà amb música per ballar i servei de bar a càrrec dels Diables. L'organització també disposarà de taules i cadires. L'Ajuntament recomana prudència i control per part dels pares i mares sobre els més petits durant la foguera.
 
Taller infantil: Construïm la Foguera!
Abans però, el GIHSQ realitzarà aquesta tarda a les 17 hores, un taller infantil per construir l’estructura de fusta i el ninot que es cremaran la nit de Sant Joan. El taller tindrà lloc davant de la Masia Mas Duran (rambla de Lluís Companys). A banda de preparar la foguera, els i les participants gaudiran d’una xocolatada a càrrec de la Pastisseria Mix i l’ArtBo.  
 
La Foguera de Sant Joan està organitzada pel Grup d'Investigació i Història de Sant Quirze i l'Ajuntament, amb la col•laboració dels Amics de la Flama del Canigó i els Diables de Sant Quirze.
 
Afectacions a l’aparcament
Des d’aquest matí a les 7 hores no es pot estacionar a l’aparcament de terra que envolta la Masia Mas Duran. A partir de les 16 hores es prohibirà l’aparcament a la rambla de Lluís Companys, en sentit av. Camí del Mas fins a carrer Vallcorba; i també romandrà la prohibició al carrer de Mercè Rodoreda. Aquestes restriccions responen a mesures de prevenció al voltant de la foguera.
 
Els petards, lluny del bosc
 
L’Ajuntament informa sobre els perills de manipular petards en les zones properes al bosc. Per això, no els manipuleu en els espais situats a menys de 500m de les zones forestals. Llençar coets o petards en aquestes ubicacions pot generar incendis o incidències perilloses. A Sant Quirze, no llanceu petards en les següents zones: Can Pallàs, Vallsuau, Can Llobateres, Sant Quirze Jardí, Sant Quirze Parc, El Castellet, sector A de Les Fonts, Castelltort, Los Rosales i Can Canals nord. 
 
Es recomana concentrar l’activitat de la revetlla relacionada amb els petards en les zones de la urbanització del Mas Duran, allunyades del bosc. Consulteu aquí els consells per a manipular els petards. 
  
Atenció amb el foc i les barbacoes
 
Recordeu que resta prohibit encendre foc a tots els terrenys forestals del terme municipal, i a la franja de 500 m que els envolta. Tampoc no es permet llençar objectes encesos, abocar escombraries, llençar artefactes que continguin foc, o utilitzar fogons de gas, entre d'altres. 
Resta prohibit fer qualsevol tipus de foc inclòs l'ús de barbacoes, excepte si són d'obra amb mataguspires. Aquesta tipologia de barbacoes es poden utilitzar només si es compta amb la llicència d'obres preceptiva per a la seva instal•lació. En cas de tenir llicència, es pot utilitzar en zones urbanes a menys de 500 metres del bosc, excepte quan el risc d'incendis sigui extrem. Consulteu aquí el nivell diari.
En cas de les barbacoes convencionals, no es poden utilitzar a menys de 500 metres del bosc. Aquest és el cas de les següents zones: El Castellet, Castelltort, Los Rosales, Les Fonts, Sant Quirze Parc, Vallsuau-Ponent, Vallsuau-Can Feliu, Sant Quirze Jardí, Can Llobateres, Can Pallàs i Can Casablanques.
 
Més informació sobre prevenció d'incendis en zones forestals aquí.
 
Onada de calor
 
D'acord amb les informacions del Servei Meteorològic de Catalunya, es manté l'episodi per onada de calor amb superació de temperatures extremes que afecta principalment les comarques de la Catalunya Central i les de Ponent. El pic més intens tindrà lloc durant el dia d'avui coincidint amb la revetlla de Sant Joan. De cara a demà, es manté la previsió de superacions i s'allarga l'episodi fins diumenge, en què l'afectació es redueix a les comarques de Ponent. Consulteu aquí els consells per afrontar l’onada de calor amb seguretat.
 
 
Dispositiu especial
 
L’Ajuntament ha activat el Pla d’Actuació municipal en Alerta i ha constituït el Comitè d'Emergències per a aquesta Revetlla i les elevades temperatures. Això implica que un dispositiu especial durà a terme les següents mesures: Seguiment de les urbanitzacions en zones boscoses, seguiment dels serveis bàsics; recordatori de la prohibició de llençar coets, globus, focs d’artifici i altres artefactes que continguin foc dins la franja de protecció de 500 m que envolta la massa forestal; i control de revetlles.
 
Per a qualsevol incidència en aquest sentit, el millor canal per comunicar-ho és el d’emergències, al 112 o bé al 061. També podeu contactar amb la Policia Local al 93.721.68.00.
 
Consulteu les activitats a l'agenda municipal, així com l'obertura de les piscines municipals exteriors aquest cap de setmana aquí.