Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

Igualtat Dona-Home

Sant Quirze commemora el Dia internacional per a l’alliberament LGTBI

Durant tota la jornada es distribueixen polseres irisades a diversos equipaments municipals i establiments comercials


Sant Quirze commemora el Dia internacional per a l’alliberament LGTBI

L’Ajuntament organitza avui diverses activitats per commemorar el Dia internacional per a l’alliberament LGTBI. La jornada vol reivindicar els drets i llibertats del col•lectiu lèsbic, gai, transgènere, bisexual i intersexual, i fer visible la diversitat afectiva, sexual i de gènere.

Els actes han començat a les 12 del migdia, a la plaça de la Vila, amb la lectura del manifest “Per un municipi amb orgull i respecte als drets i llibertats de les persones LGTBI”. A continuació, una trentena de persones han participat en una acció reivindicativa que ha consistit a pintar una porta amb els colors de l’arc de Sant Martí, convertint-la en un accés simbòlic cap a la diversitat. Aquestes activitats es repetiran avui, a les 18 hores.
 
Polseres per la diversitat
Durant la jornada d’avui, l’Ajuntament posa a disposició de la ciutadania polseres amb els colors de la bandera irisada a diversos equipaments municipals, i a alguns establiments comercials, perquè tothom qui vulgui es faci una foto i la comparteixi a les xarxes socials amb l’etiqueta #SQVlliuredeLGTBIfòbia.
Les polseres es poden recollir a l’Oficina d’Atenció Ciutadana, al Canya Jove, a la Biblioteca Municipal, al Casal d’Avis, a l’Àrea de Serveis Personals, al CAP Sant Quirze, a l’Escola d’Adults, al Poliesportiu Municipal, a l’Espai Maria-Mercè Marçal, al Servei d’Ocupació, i als establiments L’Estraperlo i La Lila. 
 
El programa d’activitats del Dia per a l’alliberament LGTBI va començar el passat dilluns 26 de juny, a la Biblioteca, amb el passi del documental: “Lluitadores”, de la directora Maria Khan. El document visual recull les vivències i reflexions de quatre dones lesbianes grans. Històries de vida de dones lesbianes que narren des de l’experiència pròpia.
 
Guanyem aquest partit!
Seguint amb la voluntat de fer visible la diversitat, aquesta vegada en l’àmbit esportiu, durant aquests dies també s’ha posat en marxa la campanya “Guanyem aquest partit!”, on s’han distribuït cordons amb els colors de l’arc de Sant Martí en els entrenaments dels diferents clubs. Una manera de reivindicar els drets de les persones LGTBI, de reconèixer la diversitat en el món de l’esport, així com fer dels espais esportius llocs lliures de discriminació.
 

Podeu veure aquí les imatges de la jornada.