Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

Actualitat

Aprovat per unanimitat el codi de conducta dels alts càrrecs de l’Ajuntament

Una Comissió de Seguiment vetllarà pel seu compliment


Aprovat per unanimitat el codi de conducta dels alts càrrecs de l’Ajuntament

El Ple va aprovar ahir dijous per unanimitat el codi de conducta dels alts càrrecs de l’Ajuntament. Aquest codi conté els principis ètics i de bon govern a què s’han de sotmetre els alts càrrecs, així com les normes de conducta per les quals s’han de regir, que inclouen, a més d’uns compromisos generals, els compromisos en relació amb els conflictes d’interessos i els compromisos en relació amb la ciutadania.

El codi marca, entre molts altres aspectes, que els càrrecs electes han de formular  a l’inici del mandat i/o del nomenament, la declaració de béns i drets patrimonials; evitar l’acumulació de retribucions; Abstenir-se de participar en els assumptes que tinguin un interès personal; i no acceptar regals ni invitacions per a àpats ni per a esdeveniments fora d’aquells relacionats amb el seu paper institucional i que hauran de ser publicats al Portal Municipal de Transparència.

L’alcaldessa va presentar aquest punt de l’ordre del dia tot considerant aquest codi de conducta elaborat per la Xarxa de Governs Transparents de Catalunya un instrument idoni per regular el comportament ètic dels alts càrrecs de l’Ajuntament i per complir amb la llei de transparència, accés a la informació pública i bon govern.

Fruit d’aquest compromís, el Ple també va aprovar la creació d’una comissió de seguiment per tal de vetllar pel compliment d’aquest codi.

Modificació del fitxer de dades personals "Servei d'atenció a les dones" per "Feminismes i LGTBI"
En la sessió plenària del novembre de 2015 es va aprovar la creació  d’una sèrie de fitxers municipals que contenen dades personals, entre els quals es relacionava el “Servei d’atenció a les dones”. Ara, el servei no atén únicament a les dones sinó que ho fa també a altres col•lectius com lesbianes, gais, trans*, bisexuals i intersexuals. Per aquest motiu es va aprovar en sessió plenària demanar a l’Autoritat Catalana de Protecció de Dades el canvi de nom del fitxer a “Feminismes i LGTBI”. El punt va comptar amb els vots a favor de Junts per Sant Quirze, PDeCAT, Ciutadans i ICV i l’abstenció del PSC.

Altres punts del Ple
El Ple va aprovar amb els vots a favor de Junts per Sant Quirze, PDeCAT, Ciutadans i ICV i l’abstenció del PSC les tres recuperacions de terrenys municipals que van ser indegudament usurpats al carrer Nord, 23, al carrer Galícia, 3, i al carrer Múrcia, número 4.

Per altra banda, es va donar  compte al Ple el canvi de denominació del grup municipal de Convergència a grup municipal del PDeCAT.

Les mocions per augmentar en els pressupostos generals de l'Estat 2017 l'assignació destinada per a la lluita contra la violència de gènere i les polítiques d'igualtat; per al desmantellament de les instal•lacions del projecte Castor; i la de denúncia de les greuges patides per Sant Quirze en els àmbits de Territori i Mobilitat, i el seu trasllat a la Conselleria de Territori i Sostenibilitat de la Generalitat de Catalunya van ser consensuades i aprovades per unanimitat.

Aquesta última fa referència a la preocupació per la construcció d’un tercer carril a l'autopista C-58 entre Terrassa i Sant Quirze en sentit Barcelona que comportarà un augment de la contaminació ambiental i acústica o el compromís no complert de la posada en marxa d’una línia de bus que havia de connectar Sant Quirze amb l'Hospital de Terrassa, la Mútua de Terrassa i la zona universitària i que havia de començar el passat mes de març. També denuncia la manca d’interès en solucionar problemàtiques com l’eliminació del peatge de Les Fonts o la supressió de les barreres arquitectòniques a l’estació de FGC del barri.