Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

Cultura

El cap de setmana a SQV

Mulla’t per l’esclerosi múltiple, juga al rol, vés al cinema o compra al municipi!


El cap de setmana a SQV

El municipi comença a gaudir del cap de setmana avui, amb propostes com les botigues al carrer, que activen la vida comercial del poble. Una iniciativa que comparteix agenda amb activitats solidàries com el “Mulla’t” de diumenge, en què participen més de 500 piscines de tot Catalunya. Preneu nota de l’agenda municipal.

 
Avui, botigues al carrer
 
Les activitats relacionades amb l’oci comencen avui, amb una proposta novedosa: Botigues al carrer. L’Associació Sant Quirze Comerç, amb la col•laboració de l’Ajuntament i la Diputació, organitza aquesta iniciativa. Des de les 10 i fins a les 22 hores, els comerços del municipi posen a la venda, a peu de carrer, els seus productes. Una jornada amb descomptes i promocions especials. De fet, a partir de les 18h hi haurà animació especial per als més petits, de la mà d’un xanquer itinerant ben divertit! 
A més, recordeu que ens trobem en període de rebaixes. Consulteu aquí alguns detalls i consells sobre l’aplicació d’aquests descomptes.
 
Jocs de rol per al jovent 
 
El Canya Jove organitza aquesta tarda una nova jornada emmarcada en la programació del Fes Estiu. Es tracta de la iniciació al “Magic the Gathering”. En aquesta ocasió, membres de La Caverna del Joc organitzen un taller d’introducció al conegut joc de cartes. Es tracta d’un joc de rol en què els personatges i les ubicacions són tan importants com l’estratègia dels jugadors. Serà a partir de les 17.30 hores al centre cívic Can Feliu. L’activitat s’orienta a adolescents i jovent a partir de 12 anys. 
 
Més informació a:
Servei de Joventut Canya Jove
Tel: 937 216 800 ext. 5600
canyajove@santquirzevalles.cat 
 
 
Un nou Cicle de cinema s’estrena dissabte
 
La pel•lícula “Bèsties fantàstiques i on trobar-les” estrena el cicle de cinema que ha treballat el Canya Jove, amb els dos centres de secundària del municipi. El llargmetratge segueix el rastre del món màgic creat per l’escriptora J.K Rowling que, en aquesta ocasió, signa també el guió d’aquesta nova saga màgica centrada en el personatge de Newt Scamander. 
L’activitat és gratuïta i tindrà lloc al Parc de les Morisques a partir de les 22h. Es poden portar menjar i begudes; però caldrà ser curós i llençar les restes a les escombraries. 
 
 
Mulla’t per l’esclerosi múltiple!”
 
A Sant Quirze, la jornada començarà a les 10 hores a la piscina municipal exterior amb una sessió de zumba. A continuació, a les 11h, hi haurà una classe d’aiguagym. Finalment, el tradicional salt a l’aigua tindrà lloc a les 12 hores. Els diners que es recaptin amb les entrades es donaran a la fundació Esclerosi Múltiple. La FEM és una entitat privada sense afany de lucre que té com a principal objectiu millorar la qualitat de vida de les persones que pateixen esclerosi múltiple mitjançant la rehabilitació integral.
 
Aquesta malaltia es diagnostica cada vegada a persones més joves, entre els 20 i els 40 anys, i entre els objectius s’estableix millorar la qualitat de vida dels afectats amb serveis de neurorehabilitació i d’inserció laboral a través dels hospitals de dia que la FEM gestiona a Barcelona, Lleida i Reus i de l’atenció domiciliària a Girona i el Centre Especial de Treball.
Trobareu més informació de la campanya a www.mullat.fem.es.
 
 
I la setmana vinent...
 
Sant Quirze prepara la primera edició de la Festa de l’Esport
 
Sant Quirze celebrarà el proper 10 de juliol la primera edició de la Festa de l’Esport. Entitats esportives, clubs i esportistes a títol individual estan convidats a aquesta trobada, que té com a objectiu reconèixer les fites aconseguides, i també les seves trajectòries, així com l’esforç, dedicació i il•lusió en dedicar el seu temps a fomentar la pràctica esportiva al municipi. La festa tindrà lloc als exteriors de la piscina municipal a partir de les 20 hores.
 
L’alcaldessa, Elisabeth Oliveras, presidirà la festa, acompanyada per la regidora d’Esports, Maria Domingo, a més d’altres regidors i regidores de l’Ajuntament. Una oportunitat per compartir temps i conversa, i posar en comú les prioritats de les entitats, la valoració dels finals de temporada, així com els projectes a curt i mitjà termini. No faltarà una fotografia de família per recordar la trobada, i un aperitiu que posarà el punt final a la festa.
 
 
A destacar...
 
L’Institut Sant Quirze ha col•laborat en el projecte que es presenta al Congrés de Microbiologia Europeu que comença diumenge i s’allarga fins al 13 de juliol a València. En l’àmbit de la docència, un grup de treball de la facultat de microbiologia de la UAB ha treballat en coordinació amb professorat de secundària per dissenyar noves pràctiques de microbiologia als instituts. El professorat de l’INS Sant Quirze ha col•laborat en l’elaboració i assaig d’aquesta pràctica.