Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

Igualtat Dona-Home

Diferents iniciatives vetllaran per una Festa Major lliure de violència sexista

Personal municipal i entitats participen en una formació per facilitar l’atenció en aquests casos


Diferents iniciatives vetllaran per una Festa Major lliure de violència sexista

La Festa Major ja escalfa motors. Els diferents serveis tècnics i entitats implicats en la celebració fa mesos que treballen per confeccionar una programació atractiva per a tots els gustos i edats. A banda dels actes, la festa també gira al voltant de diferents iniciatives per promoure el civisme i per erradicar les actituds violentes i sexistes que es puguin produir.
Així, en el decurs de l’estiu s’han realitzat sessions de sensibilització per a personal tècnic municipal i per a diverses entitats. Les sessions s’han impartit per part de l’observatori Noctambul@s, que estudia la relació entre el consum de drogues i els abusos sexuals en els contextos d’oci nocturn.
Termòmetre tolerància agressió
L’observatori ha establert el que denomina Termòmetre tolerància agressió, una sèrie de nivells que, ja des del principi, constitueixen la vulneració dels drets de les dones. Establint com a primer estadi la cosificació de la dona en els espais nocturns, amb comentaris sexuals incòmodes, insults o tocaments no consentits, passa al nivell 2 quan hi ha acorralaments i es té una creença de tenir dret adquirit sobre la dona, tot convidant-la a copes o insistint davant la contínua negativa. En el tercer nivell se situen les pràctiques sexuals no consentides en el marc d’una relació sexual voluntària. Als dos nivells més alts, 4, se situen les agressions a noies que han consumit molt i no tenen capacitat de reacció i, al nivell més greu, el 5, la violació amb violència física o submissió química en la dona.
Punts Violetes
Per tot això, al llarg de la Festa Major hi haurà diversos Punts Violetes, uns espais on es podran adreçar les persones  que pateixin algun tipus d’agressió durant els dies festiu. En cas de ser víctima algun tipus d’agressió, ser testimonis d’un incident d’aquestes característiques o tenir-ne coneixement, us podeu adreçar tant als Punts Violetes, com al telèfon de la Policia Local, 937216868, o bé al 112. Tanmateix, els serveis tècnics han elaborat un protocol d’actuació contra les agressions sexistes durant la Festa Major, que s’aplicarà a tots els espais públics, i es repartirà material de sensibilització entre la ciutadania com ara polseres, adhesius i fulletons informatius.