Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

Cultura

Les prestigioses corals Viva! Youth Singers of Toronto i New Dublin Voices actuaran a Sant Quirze el proper 25 de juliol

El concert es durà a terme a la Sala Històrica de la Patronal a partir de les 20.30 hores


Les prestigioses corals Viva! Youth Singers of Toronto i New Dublin Voices actuaran a Sant Quirze el proper 25 de juliol

El proper dimarts 25 de juliol,  la Sala Històrica de la Patronal acollirà les actuacions de la coral canadenca Viva! Youth Singers of Toronto i la irlandesa New Dublin Voices. Ambdues formacions estaran de visita a Catalunya per participar a l’11è Simposi Mundial de Música Coral, que se celebra a Barcelona del 22 al 29 de juliol. El concert, organitzat per l’Ajuntament de Sant Quirze i la Societat Coral Il•lustració Artística, començarà a les 20.30 hores.

Viva! Youth Singers of Toronto
VIVA! Youth Singers of Toronto és una organització coral vibrant i innovadora amb cantaires des dels 4 anys fins a l’edat adulta, que té per objectiu oferir l’oportunitat d’aconseguir l’excel•lència artística dins d’una comunitat inclusiva i centrada en els seus membres. Fundada per Carol Woodward Ratzlaff l’any 2000, l’agrupació VIVA! està formada per cinc cors que, a més d’interpretar música coral d’alt nivell, participen en activitats que promouen el desenvolupament d’habilitats, així com la formació musical i dramàtica.

Reconegut per les estrenes d’obres canadenques que li són encarregades, així com per la seva programació diversa, VIVA! presenta anualment a Toronto dos cicles de concerts i ha actuat a les principals sales de la seva ciutat amb artistes convidats, intèrprets i agrupacions de primer nivell. VIVA! ha estat de gira per Anglaterra, Gal•les i Grècia, on van ser guardonats amb la medalla de plata tant en la categoria SSA com SATB del “Preveza International Choral Competition”. El juny del 2016, els cinc cors de l’agrupació VIVA! van actuar en quatre representacions escenificades de “The Sword and the Schoolyard”, una òpera de Dean Burry, encarregada a l’agrupació per a la seva estrena en un dels nous teatres de Toronto, interpretant-la, posteriorment, dins del “Luminato Festival 2016”.

New Dublin Voices
Per altra banda, el cor de cambra New Dublin Voices (a la fotografia)  va ser fundat l’any 2005 per Bernie Sherlock. El seu repertori inclou des de la música medieval a la contemporània, però destaca especialment per la frescor i la originalitat de la interpretació d'un repertori tan extens que inclou també peces de compositors contemporanis irlandesos. Ha estat guardonat en diversos concursos internacionals i ha estat convidat a participar en alguns dels festivals de música coral més prestigiosos d’Europa: Musique en Morvan (França, 2012), a l’European Youth Choir Festival (Suïssa, 2014), Polyfollia (França, 2014), i al Festival des Choeus Lauréats (França, 2015). El seu calendari inclou concerts benèfics, compareixences a la televisió, col•laboracions amb les orquestres professionals irlandeses, i participació en actes oficials.
 
Han estat guardonats amb nombrosos premis en concursos i festivals de França, Hungria, Alemanya, Finlàndia, Bèlgica, Espanya, Anglaterra o Itàlia, incloent el primer premi al Concorso Polifonico d'Arezzo (2013), el Grand Prix al de la 12th Budapest International Choir Competition (2009), el premi del Fleischmann International Trophy (2015) del Cork International Choral Festival, entre d'altres.
 
El cor participa a la banda sonora de la pel•lícula "The Letter" (2015), sobre la Mare Teresa de Calcuta. L'any 2010 enregistra 2 CDs: "Something Beginning with B" que recorre la història de la música des de Byrd fins als The Beatles, i "Christmas with New Dublin Voices" (2014), amb música de compositors irlandesos.