Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

Cultura

Sant Quirze celebra aquest dissabte la 2a Festa Occitano-Catalana

La iniciativa es durà a terme a Can Barra i comptarà amb una conferència i un concert de música occitana


Sant Quirze celebra aquest dissabte la 2a Festa Occitano-Catalana

Aquest dissabte se celebra la 2a Festa Occitano-Catalana de Sant Quirze del Vallès. La festa, organitzada pel Cercle d'Agermanament Occitano-Català (CAOC), amb la col·laboració de l'Ajuntament, tindrà lloc a la Masia de Can Barra i començarà a les set de la tarda amb la xerrada “Occitània avui: més enllà de càtars i trobadors. Aproximació al país, llengua i cultura dels nostres veïns". Anirà a càrrec de  Marçal Girbau, santquirzenc membre del CAOC, filòleg especialista en llengua occitana. Ha viscut a Tolosa de Llenguadoc, combinant  la feina de gestió del centre cultural Ostal d’Occitània amb la recerca universitària. Actualment treballa a la Plataforma per la Llengua i col•labora  amb diversos mitjans de comunicació (Ara, VilaWeb, El Temps...).

A continuació, a les 20h podrem gaudir d’un espectacle de música occitana amb el  grup Mirabèl (fotografia), que també ens farà ballar tot introduïnt-nos a les danses occitanes.Per acabar, hi haurà un petit refrigeri i cava per a tots els i les assistents. L’entrada és lliure i gratuïta.

El Cercle d'Agermanament Occitano-Català (CAOC), és una entitat que treballa per fer conèixer a Catalunya les arrels comunes d'occitans i catalans, tant en l'aspecte de la llengua, com en la cultura, la història o en qualsevol altre àmbit. L'objectiu que persegueixen és la celebració d'una festa cultural d'agermanament occitano-català a Sant Quirze del Vallès, en el marc dels actes promoguts pel CAOC de commemoració del desè aniversari de l'oficialitat de la llengua occitana a Catalunya.