Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

Actualitat

L’Ajuntament de Sant Quirze del Vallès posa en marxa una campanya ciutadana per al soterrament de les línies d’alta tensió

La ciutadania i les entitats i associacions poden adherir-se, mitjançant el web municipal, a aquesta iniciativa


L’Ajuntament de Sant Quirze del Vallès posa en marxa una campanya ciutadana per al soterrament de les línies d’alta tensió

L’Ajuntament de Sant Quirze del Vallès ha iniciat una campanya ciutadana per al soterrament de les línies d’alta tensió. Ara fa uns dies que la ciutadania va rebre als seus domicilis una revista especial on s’explica el projecte, que ha arrencat amb la signatura d’un protocol entre el govern local, FECSA-Endesa i la Generalitat, i que implicarà l’eliminació de les dues actuals línies d’alta tensió que creuen el municipi. Aquestes es substituiran per una línia totalment soterrada que bordejarà l’autopista C-58 i que, per tant, no invairà el paisatge del municipi i, per extensió, no tindrà cap afectació per a la ciutadania.
L’operació de finançament va lligada a la transformació de què seran objecte els terrenys en desús que actualment ocupa l’empresa Cobega, situats al polígon de Can Casablancas. En aquest espai s’hi construirà habitatge públic, un nou parc empresarial, una benzinera, un hotel i zones verdes, entre d’altres. Una iniciativa que canviarà l’aspecte d’una de les principals entrades al poble: l’avinguda d’Ègara.
Per tal que la ciutadania conegui a fons el projecte, la nova publicació editada per l’Ajuntament adjunta un plànol de detall, tant de la transformació d’aquesta pastilla a Can Casablancas com del soterrament de les línies, a més d’opinions d’empresaris i diversos sectors de la societat civil. L’alcaldessa, Montserrat Mundi, i el primer tinent d’Alcaldia, Antoni Rebolleda, també opinen al respecte i conviden tothom a adherir-se al manifest per al soterrament.
 Amb aquesta campanya es vol obtenir la implicació i suport de la ciutadania per tenir més força a l’hora d’accelerar els terminis del projecte amb les diferents administracions implicades. Les adhesions es poden fer en el següent enllaç: Suma't al projecte de soterrament de les línies d'alta tensió.