Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

Obres

L’estació de FGC de Sant Quirze gaudirà d’unes obres de millora

Els treballs començaran durant l'última setmana de juliol


L’estació de FGC de Sant Quirze gaudirà d’unes obres de millora

  L’estació dels Ferrocarrils de la Generalitat de Catalunya de Sant Quirze del Vallès inicia un procés de renovació i millora de les instal·lacions aquest estiu. L’actuació consisteix en reparar i netejar diverses estructures d’obra i metàl·liques, alhora que es preveu condicionar l’aparcament petit, tot millorant-ne l’accessibilitat.

Aparcament
La part que afectarà més a les persones usuàries és la que respecta a l’aparcament descobert que queda a la plaça de l’estació, el més petit situat a la banda esquerra de l’entrada. Les obres, que tindran una durada de 10 setmanes, consisteixen en la millora del ferm actual de l’aparcament i la renovació de la vorera que el delimita. Durant aquest període, no es podrà aparcar en aquestes places, si bé el pas als vianants s’anirà facilitant amb el mínim impacte possible a mida que avanci l’obra. Una altra millora destacable és la referent a a la supressió de barreres arquitectòniques, ja que les obres permetran que tots els accessos siguin a peu pla i hi haurà places per a persones amb mobilitat reduïda. 
Obra civil i nova imatge
Aquests treballs constitueixen la primera fase de la remodelació prevista a l’estació principal de Sant Quirze, que, per adaptar-se a la nova imatge de Ferrocarrils, també serà objecte de treballs de pintura i de reposició d’elements que s’han fet malbé amb el pas del temps. Un altre dels àmbits on s’actuarà és en els tancaments metàl·lics de les vies i dels accessos, col·locant, entre d’altres, una tanca de 2 metres al pont que creua la via per incrementar la seguretat tot limitant l’accés a diversos espais. També es substituiran les jardineres per bancs amb paravents, per millorar el confort dels usuaris. Se’n preveuen instal·lar fins a 4 de nous a cada andana.
Recordem que el president del FGC, Enric Ticó va visitar l’estació santquirzenca al setembre de l’any passat per valorar l’estat dels treballs de reparació de l’avaria provocada per un incendi elèctric a l’abril de 2016, que va tenir un cost de 600.000 euros. L’alcaldessa, Elisabeth Oliveras, va demanar aleshores facilitar la circulació de les persones que agafen el tren amb cadires de rodes, amb cotxet o amb dificultats de mobilitat i, que es realitzés una millora de les instal·lacions.