Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

Cultura

El cap de setmana a SQV

El Cercle d’Agermanament Occitano-Català porta la cultura occitana a Can Barra


El cap de setmana a SQV

La 2a Festa Occitano-Catalana de Sant Quirze protagonitza el cap de setmana cultural al municipi. L’esdeveniment, organitzat pel Cercle d'Agermanament Occitano-Català (CAOC), amb la col•laboració de l'Ajuntament, tindrà lloc demà dissabte 22 de juliol, a partir de les 19 hores,  a la Masia de Can Barra. La festa començarà amb la xerrada “Occitània avui: més enllà de càtars i trobadors. Aproximació al país, llengua i cultura dels nostres veïns", a càrrec de  Marçal Girbau, santquirzenc membre del CAOC i filòleg especialista en llengua occitana. Girbau ha viscut a Tolosa de Llenguadoc, combinant  la feina de gestió del centre cultural Ostal d’Occitània amb la recerca universitària. Actualment, treballa a la Plataforma per la Llengua i col•labora  amb diversos mitjans de comunicació, com el diari Ara, VilaWeb i la revista El Temps.

 
A continuació, serà el moment de gaudir de la música i el ball amb el grup Mirabèl (fotografia) que oferirà un animat espectacle de música occitana. Una bona ocasió per conèixer i posar en pràctica les danses pròpies d’aquesta cultura. Per finalitzar la festa, l’entitat organitzadora oferirà un petit refrigeri. L’entrada és lliure i gratuïta
 
El Cercle d'Agermanament Occitano-Català (CAOC), és una entitat que treballa per donar a conèixer les arrels comunes d'occitans i catalans, tant en l'aspecte de la llengua, com en la cultura, la història o en qualsevol altre àmbit. El seu objectiu és la celebració d'una festa cultural d'agermanament occitano-català a Sant Quirze del Vallès, en el marc dels actes promoguts pel CAOC de commemoració del desè aniversari de l'oficialitat de la llengua occitana a Catalunya.
 
Torneig de Magic: The Gathering
El jovent entusiasta del joc de cartes “Magic: The Gathering” té una cita avui divendres per participar en un dels clàssics del Fes Estiu al Canya Jove: el torneig de Magic. La Caverna del Joc organitza aquest esdeveniment on els “planeswalkers”, jugadors i jugadores, podran desplegar les seves cartes per derrotar els rivals. L’activitat començarà a les 20.30 hores, al Centre Cívic Can Feliu, i s’adreça a jovent a partir dels 12 anys.
 
Trobareu informació sobre properes activitats a l'agenda municipal.