Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

Avisos

Protecció Civil demana extremar les precaucions per l'elevat risc d'incendi forestal i la intensa calor

Seguiu els consells i recomanacions davant d'onades de calor


Protecció Civil demana extremar les precaucions per l'elevat risc d'incendi forestal i la intensa calor

Activat en  Prealerta  el Pla especial d’emergències per incendis forestals de Catalunya INFOCAT per la previsió demà d’elevat risc d’incendi forestal a 25 comarques catalanes. A més també hi ha vigent un avís de calor intensa sobretot a les comarques de Ponent, la Catalunya Central i el pre-litoral de Barcelona.

Les comarques més afectades pel risc d'incendi forestal són: - Demarcació de Barcelona: Alt Penedès, Baix Llobregat, Maresme, Vallès Occidental i Vallès Oriental - Demarcació de la Catalunya Central: Anoia, Bages, Berguedà, Osona, Moianès i Solsonès - Demarcació de Girona: Gironès, Pla de l'Estany i Selva - Demarcació de Lleida: Garrigues, Segrià, Segarra, Noguera i Urgell - Demarcació de Tarragona: Alt Camp, Baix Penedès i Priorat - Demarcació de Terres de l'Ebre: Baix Ebre, Ribera d'Ebre i Terra Alta. 
Es demana a la ciutadania anar amb molt de compte, evitant qualsevol situació de risc i alertar ràpidament al telèfon d’emergències 112 de Catalunya si es veu una columna de fum.
Protecció Civil recorda també que cal extremar les precaucions en les activitats a l’entorn de zones forestals i evitar accions que puguin generar un incendi forestal, com llençar burilles des d’un vehicle encara que semblin apagades, deixar deixalles o qualsevol resta en entorn boscós o a prop, etc.
D’altra banda, amb l’avís de calor Protecció Civil de la Generalitat recomana a la ciutadania informar-se de com fer front a aquestes altes temperatures, evitar les activitats físiques intenses a les hores de més calor i beure molta aigua, encara que no tingueu set.
També cal tenir especial cura de les persones més vulnerables a la calor (gent gran, nadons, malats crònics,...) i es recomana especialment visitar un cop al dia, en la mesura del possible, als familiars o veïns grans que viuen sols per assegurar-se que s’hidraten i segueixen els consells davant les temperatures elevades.

Davant de qualsevol incidència, també us podeu adreçar al telèfon de la Policia Local de Sant Quirze, el 937216868.

Font: Protecció Civil Generalitat de Catalunya