Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

Cultura

Festa responsable i lliure de sexisme i LGTBIfòbia

La Festa Major de Sant Quirze promourà el civisme i l’erradicació de les actituds violentes i sexistes


Festa responsable i lliure de sexisme i LGTBIfòbia

Sant Quirze es prepara per viure una Festa Major cívica, lliure de discriminacions i actes violents, basada en la convivència i el civisme. En aquest sentit, a més dels actes que conformen la programació, es difon un missatge de responsabilitat i tolerància. Amb el lema “SQV lliure de sexisme i LGTBIfòbia”, s’advoca per unes Barraques de Festa Major on no es donin aquestes actituds, fomentant així l’espai com a centre de festa, música, disbauxa, alegria i, sobretot, respecte. En la mateixa línia, l’Ajuntament ha establert una sèrie de mesures per aconseguir que el jovent faci un consum responsable, gaudint de la festa sense efectes secundaris i incidències. En aquest sentit, no es podran utilitzar envasos de vidre en alguns espais. Els membres de la Coordinadora de Barraques i el personal municipal bescanviaran els recipients de vidre per gots. A més, s’hi instal•laran contenidors específics per al vidre. 

Punts violetes
Durant la Festa Major hi haurà diversos Punts Violetes, uns espais on es podran adreçar les persones  que pateixin algun tipus d’agressió durant els dies festius. En cas de ser víctima d'algun tipus d’agressió, ser testimonis d’un incident d’aquestes característiques o tenir-ne coneixement, us podeu adreçar tant als Punts Violetes, com al telèfon de la Policia Local, 937216868, o bé al 112. Els Punts Violetes es trobaran a l'espai de Barraques, al parc de la Betzuca; i a l'stand de l'Ajuntament, al parc de les Morisques.
Tanmateix, els serveis tècnics han elaborat un protocol d’actuació contra les agressions sexistes durant la Festa Major, que s’aplicarà a tots els espais públics, i es repartirà material de sensibilització entre la ciutadania com ara polseres, adhesius i fulletons informatius.
En el decurs de l’estiu ja s’han realitzat diverses sessions de sensibilització per al personal tècnic municipal i per les entitats, per estudiar la relació entre el consum de drogues i els abusos sexuals en els contextos d’oci nocturn. 
 
Trobareu tot el programa detallat i l'opció de descarregar-lo en format pdf, al blog de Festa Major.