Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

Cultura

Actes populars i tradicionals ompliran els carrers de Sant Quirze durant la Festa Major

Diables, castells, sopars i trobades protagonitzaran els propers dies festius


Actes populars i tradicionals ompliran els carrers de Sant Quirze durant la Festa Major

Actes populars i tradicionals protagonitzen bona part del programa de Festa Major. Les activitats s’orienten a tots els públics i tenen com a objectiu fomentar la identitat del municipi.

El cercavila a càrrec dels Tablers dels Diables de Sant Quirze dóna el tret de sortida a aquestes activitats la tarda de divendres. Tot seguit, versots i ball de diables a la plaça de la Vila. Com ja és habitual, en acabar, els exteriors del centre cívic Can Feliu acullen la fideuada popular. Una trobada gastronòmica que continuarà amb l’actuació d’Averlasailas: Teatro de lo Posible. Es tracta d’una performance d’humor àcid que tracta una problemàtica ben seriosa: les agressions masclistes a l’espai públic i, especialment, en contextos festiu.
Cal remarcar també que, prèviament, el correbars de Festa Major, organitzat per Comando Correbars amb la col•laboració de la Coordinadora de Barraques, protagonitzarà la tarda de dijous, a partir de les 19.30 hores.
La tarda de dissabte, el centre del poble acollirà una actuació castellera a càrrec de les colles de Castellar, Sant Cugat del Vallès i Salagals d’Osona. Entre castells, els Bastoners de Terrassa faran una demostració de balls de bastons. A continuació, la Colla de Gegants i Grallers de Sant Quirze, acompanyats de més de 20 gegants d’altres poblacions, realitzaran el popular cercavila pels carrers del poble. Mentrestant, el parc de les Morisques acollirà una ballada de sardanes. Ja a la nit, els Diables de Sant Quirze ompliran la nit de llum i color amb el seu espectacular espectacle pirotècnic “La Llegenda de l’Iskariot".
Una arrossada popular a la plaça de la Vila clourà la vetllada més popular de dissabte.
Diumenge no faltarà a la cita el tradicional concurs popular d’entrepans, que enguany arriba a la sisena edició. 
Finalment, el castell de focs posarà el punt i final el vespre de dilluns, a les 22.30 hores a les rodalies del parc de les Morisques. Serà després del sopar de cloenda amb botifarrada popular, organitzat per les entitats locals i la tradicional cantada d’Havaneres, enguany amb el grup Els Nois de l’Eixida. Els avis i àvies del Casal s’encarregaran del rom cremat.
Podeu consultar tota la programació de Festa Major al detall, al blog específic.