Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

Cultura

La Festa Major comença avui amb l'exposició "Sant Quirze somiat"

La programació contempla mostres que recullen el passat del municipi, la seva història i també un poble imaginari


La Festa Major comença avui amb l'exposició "Sant Quirze somiat"

Avui s’estrena la Festa Major del municipi amb la inauguració de l’exposició del Grup TT del Cercle de Cultura. Es tracta de la VII Mostra d’Art que amb el nom “Sant Quirze somiat” recull obres que al llarg d’aquest últim curs l’alumnat del Cercle ha anat realitzant al taller de dibuix i pintura. En aquesta ocasió, a més, el grup ha deixat volar la imaginació i ha somniat com podria ser el nostre poble. A partir de fotografies dels seus carrers, dels seus parcs o dels seus edificis més representatius, han recreat artísticament Sant Quirze per somiar com si estigués, per exemple, davant del mar, o fins i tot sota el mar. Uns somnis impossibles que aquesta exposició ha fet realitat i que avui es desvetllaran a la plaça 14 d'abril a partir de les 19 hores.

La inauguració tindrà lloc avui a les 19 hores. Durant els dies de Festa Major es podrà visitar de 12 a 14 hores i de 18 a 20 hores.
Aquesta exposició precedeix la Benvinguda de Festa Major. L’alcaldessa, Elisabeth Oliveras, i els membres de la Corporació, donaran la benvinguda als actes. Diversos establiments locals oferiran un tastet gastronòmic, amenitzat pels grups Blue Monekys i Lletraferits, que estrenaran la programació dels SQVMúsics. Tanmateix, el públic es podrà emportar un record participant al fotomaton de Festa Major. La previsió meteorològica determinarà la ubicació de l'acte, prevista en principi a la plaça d'Anselm Clavé. Consulteu el web i les xarxes socials per a possibles canvis.
 
Altres exposicions
Dijous, abans de la Benvinguda, s’inaugurarà l’exposició “Qui t’ho hagués dit? Històries i noves tecnologies”, organitzada pel Grup d’Investigació i Història. Es tracta de la presentació del llibre “Pa, Vi i Sucre”, basat en el documental que es va presentar per la Festa Major de 2014. Paral•lelament es podran veure fotografies del poble, originària d'una mostra organitzada a Instagram sobre la fisonomia del poble actualment. Durant els dies de Festa Major, la mostra es podrà visitar de 12 a 14 hores i de 18 a 20 hores. La trobareu a la sala nova de La Patronal.
Una altra de les propostes és l’exposició “Artistes a les escoles”. Una mostra col•lectiva dels i les artistes locals que participen en el projecte educatiu que dóna nom a l’exposició. A partir de les 19 hores la ciutadania podrà gaudir d’aquests treballs artístics a la Casa de Cultura Vila-Puig.
 
Mercats
El Mercat d’Artesania es podrà visitar dissabte i diumenge a la rambla de Lluís Companys. Dissabte també coincidirà amb el Mercat Ecològic del Vallès.
 
Previsió meteorològica
La previsió del temps per als propers dies preveu estones de pluja. En cas que es produeixi durant els dies de Festa Major, consulteu les xarxes socials i el web municipal per informar-vos sobre possibles canvis d’ubicació o anul•lacions.
 
Consulteu la programació i els possibles canvis també al blog de Festa Major.