Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

Medi Ambient

Gestió forestal al camí dels Monjos

Aquests dies l'ADF treballa les franges de protecció contra incendis, gràcies a una subvenció


Gestió forestal al camí dels Monjos

L’Agrupació de Defensa Forestal de Sant Quirze (ADF) ha iniciat els treballs d’obertura de la línia de defensa contra incendis forestals al tram nord del camí dels Monjos. Aquesta actuació, que s’ha contractat a l’empresa Forescat S.L., té un cost de 28.800,00 €, subvencionat pel Departament d’Agricultura, Ramaderia, Pesca i Alimentació i el Fons Europeu Agrari de Desenvolupament Rural (FEADER), i està inclosa dins del programa d’ajuts a la gestió forestal sostenible.

Els treballs, que es preveu que finalitzin durant el mes d’octubre, consisteixen en formar una franja de 30 metres a banda i banda del camí, amb la vegetació arbòria i arbustiva aclarida, al llarg de tot el tram que transcorre des de can Parellada fins a can Barata. Les tasques es fan amb serra mecànica i desbrossadora manual, estassant de forma selectiva la vegetació i preservant les espècies de baixa inflamabilitat com l’esbarzer, l’arboç o el llentiscle. Amb l’execució d’aquesta franja es gestionaran 14,40 hectàrees forestals, a les quals s’hi han de sumar 2,5 hectàrees addicionals que l’empresa adjudicatària va oferir com a millora per gestionar un altre punt d’interès de la serra de Galliners, que encara està pendent de determinar.
Aquesta actuació, a banda de contribuir a la prevenció d’incendis gràcies a la reducció de combustible a la carena de Galliners, també millorarà la qualitat del bosc que fa anys que s’està regenerant en aquest indret, afavorint el roure i l’alzina i eliminant pins allà on aquests creixen atapeïts sense permetre la biodiversitat.