Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

Cultura

La Patronal es va omplir ahir per donar la Benvinguda a la Festa Major

Centenars de persones van assistir a l'acte, on els restauradors locals van oferir un tastet gastronòmic


La Patronal es va omplir ahir per donar la Benvinguda a la Festa Major

La sala històrica de La Patronal es va omplir ahir per acollir la Benvinguda de Festa Major. Malgrat les previsions de pluja, centenars de santquirzencs i santquirzenques van animar-se a compartir un dels primers actes de la programació. 

L’alcaldessa, Elisabeth Oliveras, acompanyada pels membres de la Corporació, va agrair la presència dels assistents, tot fent referència a la importància d’entitats i associacions, en l’organització d’una de les festes més rellevants per al municipi. A banda del to festiu, l’Alcaldessa va incidir especialment en els complicats moments que ha patit i pateix el país, arran dels atemptats terroristes, tot agraint l’esforç dels cossos de seguretat i d’emergència. De fet, la sala va aplaudir de manera unànime i emotiva aquestes paraules, com a mostra de suport i solidaritat.
La Benvinguda va continuar amb el tastet gastronòmic que van oferir diversos establiments locals.
Hi van participar: Avui no cuino-La Manduca, Lòssum-El Niu del Mussol, El Racó de la Cinta, Pastisseria Mix, ArtBo, El Castellet, El Buc i Pa amb Xocolata. Les degustacions van estar acompanyades per l’actuació dels grups Blue Monkeys i Lletraferits, estrenant així la programació de SQVMúsics.
Com a novetat, les persones assistents van poder-se fotografiar en un "fotomatón", amb complements divertits. Una imatge que es van poder emportar de record, impresa.
Els actes de Festa Major continuen avui amb la inauguració de l’exposició “Artistes a les escoles", a les 19 hores a la Casa de Cultura Vila Puig. De fet, les exposicions protagonitzen bona part de la festa. Ahir, la sala nova de la Patronal va acollir la inauguració de "Qui t'ho hagués dit? Històries i noves tecnologies". Una mostra que recull imatges del poble i que alhora va servir per presentar el llibre "Pa, Vi i Sucre", editat pel Grup d'Investigació i Història de Sant Quirze. Durant els dies de Festa Major, es podrà visitar de 12 a 14 hores i de 18 a 20 hores.
A continuació, l’equip sènior femení de l’Handbol Sant Quirze farà el pregó de Festa Major. Podeu consultar la programació detallada al blog de Festa Major, i els possibles canvis per incidències meteorològiques a les xarxes socials i al web de l’Ajuntament.
Consulteu les fotografies dels actes d’ahir en aquest enllaç.
També podeu veure el vídeo que resumeix el més destacat, aquí.