Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

Cultura

Les noies de l'Handbol fan vibrar la plaça de la Vila amb el seu pregó

La fideuada popular i l'actuació de La Loca Histeria protagonitzen una nit de divendres molt participativa


Les noies de l'Handbol fan vibrar la plaça de la Vila amb el seu pregó

La plaça de la Vila es va omplir ahir a la tarda per escoltar el pregó de l’equip sènior femení de l’Handbol Sant Quirze. Les noies van parlar de la història del club, sempre lligada a la del municipi: "quan sortim a jugar terres enllà, des de fa 65 anys, portem el nom de Sant Quirze del Vallès i els colors verd i vermell arreu". També van agrair a la seva afició el suport en cada partit i competició. Finalment, van remarcar el seu acord amb la campanya SQV lliure de sexisme: "quan diem no, és no!". La plaça de la Vila va acabar cantant el seu himne mentre les jugadores saltaven d'alegria al balcó.

Abans, però, van signar el Llibre d’Honor de l’Ajuntament, a la sala de l’Alcaldia, acompanyades de l’alcaldessa, Elisabeth Oliveras, la regidora de Cultura, Elena Sabater, i altres regidors i regidores de l’Ajuntament. Va ser el seu president, Alberto Barrera, l'encarregat d'escriure unes paraules per al record.

Després del pregó, el Ball de Diables va ser especial. No es va encendre foc, sinó que es va batejar un nou membre de la Colla. El Ball no va comptar amb foc en homenatge a un dels seus membres que dimarts passar va patir un accident preparant aquest acte. El cercavila, però, sí va fer ressonar la batucada, fins a la Masia Can Feliu. 

Inauguració institucional

Els actes més populars van estar precedits per la inauguració de l’exposició “Artistes a les escoles”, a la Casa de Cultura Vila-Puig. Es tracta d’una mostra col·lectiva dels i les artistes locals que participen en el projecte educatiu que dóna el nom a l’exposició, i que ahir, de la mà de Mila Torres, coordinadora del projecte, es va donar a conèixer. Artistes participants, com Carme Miquel, van destacar que "es tracta d'una experiència molt enriquidora, que els nens i nenes viuen de manera intensa, tractant temes que acaben sent molt trascendents al curs, al centre i, en definitiva, a la vida. Aquest projecte mereix continuar, és el resultat d'energies que sumen".

 Activitats infantils

El Pot Petit va portar les rialles a la plaça d’Anselm Clavé. Les aventures del Pau i la Jana van fer gaudir les famílies amb música, titelles i teatre. A continuació, cercavila de la Colla de Gegants, també per als més petits.

El Parc de Can Feliu també va ser escenari de propostes familiars, amb concurs de pastissos, gimcana i jocs de rol des de primera hora d’ahir.

Actuacions musicals i actes populars

El vespre de divendres va continuar amb la tradicional fideuada popular. Els exteriors del centre cívic Can Feliu van acollir la trobada gastronòmica, on es van servir més de 1.100 racions. A continuació, una perfomance a càrrec d’Aversalailas, Teatro de lo Posible: Freqüències modulades versus agressions masclistes. L’humor àcid i crític va portar a l’escenari una problemàtica ben seriosa i complexa.

El ritme i la diversió van continuar al mateix lloc a partir de les 22h amb l’actuació de “La Loca Histeria”. Peculiars i entranyables personatges que reinterpreten els hits més “trencapistes” de tots els temps i que una vegada més, han estat les estrelles de la nit. Una actuació que va fer ballar tothom amb èxits dels 80 i 90s especialment.

La nit va continuar amb Barraques i les actuacions de Hey, Pachucos i P.D.

Podeu veure les imatges de la jornada en aquest enllaç. I el vídeo resum clicant aquí.

Consulteu el programa al Blog de Festa Major.