Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

Actualitat

Sant Quirze gaudeix de la Diada Nacional de Catalunya

Més de 500 persones van participar diumenge a la Marxa de Torxes


Sant Quirze gaudeix de la Diada Nacional de Catalunya

El municipi ha gaudit intensament dels actes commemoratius de la Diada Nacional de Catalunya. Un dels esdeveniments més participatius ha estat la Marxa de Torxes per la Independència, celebrada diumenge al vespre. Més de 500 persones es van concentrar a la plaça d’Anselm Clavé, des d’on van iniciar el recorregut fins al parc de les Morisques. Una gran bandera independentista protagonitzava la marxa, que va acabar al parc de les Morisques. Allà, el cap de colla de Diables, David Grande, i el veí centenari Pere Fructuoso, van ser els encarregats d’hissar l’Estelada. L'alcaldessa, Elisabeth Oliveras, va pronunciar un discurs a totes les persones assistents, en relació a la importància d'aquesta commemoració en els moments que viu el país.

A continuació, el punt i final a la vetllada el va posar el concert a la Patronal a càrrec de Tere Fernández i Jordi Valls. 
 
La commemoració va continuar diumenge amb l’acte institucional de l’ofrena floral al monument de Rafael Casanova. Corporació, agrupacions polítiques locals i una vintena d’entitats i associacions van dipositar les seves flors als peus del monument, envoltats per un centenar de persones. La Coral Il•lustració Artística va posar el to musical al matí, amb la interpretació de tres peces: Senyor Sant Jordi, Tots i Serem i, finalment, Els Segadors.  Acte seguit, la Colla de diables i Grallers de Sant Quirze va organitzar un cercavila fins al parc de les Morisques. Des d’allà, diversos autocars van sortir cap a la manifestació de l’ANC a Barcelona.
Recordem que ja divendres van començar els actes commemoratius amb la presentació del llibre “La guerra amb ulls d’infant”, del santquirzenc Salvador Domènech, a la Biblioteca Municipal.
 
 
Podeu veure el vídeo de la Marxa de Torxes en aquest enllaç.
I les fotografies de tots els actes commemoratius aquí.