Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

Joventut

El taller ‘Que ruli’ del Canya Jove descobreix les veritats sobre el consum del cànnabis

La xerrada d’aquest vespre es centrarà en aspectes com els riscos de la droga, les consideracions legals entorn al consum i la responsabilització


El taller ‘Que ruli’ del Canya Jove descobreix les veritats sobre el consum del cànnabis

Crear un clima propici per abordar amb els i les adolescents la realitat del cànnabis, així com emfatitzar els aspectes relacionats amb la protecció de la salut és l’objectiu del taller ‘Que ruli’ que acollirà aquest vespre a les 19 hores l’Espai Canya Jove (ronda Arraona, 29-31). Durant la sessió es tractaran aspectes com l’abstinència, el consum responsable i els riscos d’aquesta droga psicodislèptica, la més consumida pels estudiants de secundària després de l’alcohol i el tabac,  que a curt termini pot provocar al•lucinacions o ansietat i que, en cas de consum prolongat, es pot manifestar en trastorns psiquiàtrics. Les explicacions es duran a terme amb un “llenguatge proper i que arribi, i no des dels missatges que solem rebre del cànnabis, que a vegades són molt tremendistes”, apunta Víctor Galán, l’educador social pertanyent al projecte Energy Control que pronunciarà aquesta tarda la xerrada.

Galán defensa la necessitat d’abordar qüestions relacionades amb el cànnabis perquè, “tot i que és cert que hi ha molta informació sobre la droga, a vegades no és ajustada a la realitat ni objectiva”. El món que envolta la marihuana, per tant, està influït tant pels mites com pel factor social que incita al consum. Per això, un dels punts als quals es dedicarà més temps aquesta tarda és a promoure l’abstinència o un consum que sigui el menys perjudicial possible. “Cal que la persona sigui capaç de valorar el seu consum, que sàpiga decidir per si mateix, que intenti prendre el control sobre la situació i que realment esculli”, explica Galán. El ponent també parlarà de la normativa vigent sobre el consum d’aquesta substància al voltant de la llei de Seguretat Ciutadana.