Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

Educació

Més de 3.000 alumnes comencen avui el nou curs escolar al municipi

L'Ajuntament ha fet diverses obres de millora als diferents equipaments per preparar l'inici de les classes


Més de 3.000 alumnes comencen avui el nou curs escolar al municipi

Un total de 2235 alumnes de primària han començat avui el nou curs a Sant Quirze. A aquesta xifra cal sumar-hi els 833 de l’ESO i 263 de Batxillerat als instituts del municipi, a més dels 350 de l’Escola Municipal d’Adults l’Olivera i els 175 de l’Escola Municipal de Música que s'aniran incorporant. En el cas dels més petits, l’Escola Bressol Municipal El Patufet acull 147 infants, des de P0 fins a P2. A aquestes xifres cal sumar-hi els cursos de català per a adults que imparteix l’Oficina de Normalització Lingüística.

Aquestes dades constaten que un 90,50 % de les famílies del municipi han triat els centres del poble perquè els seus infants desenvolupin els estudis de primària. 
Aquest curs 17-18 l’Ajuntament ha ofertt diferents activitats pedagògiques per valor d’uns 60.000 euros. Activitats que ja formen part del programa curricular de l’alumnat del nostre municipi, com ara natació, urbanins, teatre o l’estudi de la natura, entre altres.
 
Obres de millora als centres escolars
 
L’Ajuntament ha dut a terme diverses millores als centres educatius per preparar el nou curs. El passat 5 de setembre es va col•locar un mòdul prefabricat als exteriors de l’Institut  Salas Xandri. Aquesta estructura complementarà els espais que es necessiten arran de l’increment d’alumnat i donat que el Departament d’Ensenyament no ha finalitzat unes obres a preescolar que havien de resoldre la problemàtica. El cost del mòdul és de 6.406,95 euros, que assumeix totalment l’Ajuntament. A l’Institut Sant Quirze també s’han instal•lat dos mòduls prefabricats per acollir l’increment matriculació i de grups classe. 
 
Cal remarcar també que a l’edifici on està ubicada l’escola Purificació Salas i l’Institut Salas Xandri, s’han fet obres per adequar l’ampliació a dos cursos d’ESO més, i la reducció d’un de primària. En el cas de l’escola Pilarín Bayés, s’ha pintat el menjador, igual que a l’escola El Turonet, on a més s’ha substituït la teulada de fibrociment per una coberta nova. 
En tots els centres s’han dut a terme tasques de millora de jardineria, petites obres de manteniment, trasllat de mobiliari i adequació de sorrals per a l’inici del curs.