Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

Actualitat

Activat el Pla Bàsic d'emergències arran de l'aterratge per avaria d'una avioneta a Can Poncic

L’Alcaldessa demana també que es revisin els protocols per evitar incidents d’aquest tipus i torna a qüestionar que un aeroport amb aquesta activitat pugui conviure amb nuclis de població i grans infraestructures


Activat el Pla Bàsic d'emergències arran de l'aterratge per avaria d'una avioneta a Can Poncic

 L’Ajuntament activa el Pla bàsic d’emergències arran de l’aterratge d’una avioneta avui al migdia. L’aeronau, pilotada per un alumne en pràctiques i un instructor, ha fet un aterratge per avaria al camp de Can Poncic entre l’avinguda Can Pallars i el carrer de la Font de la Riba, passant per sota la línia d’alta tensió. L’incident ha tingut lloc poc després de l'enlairament, no ha produït cap dany personal ni material i els diferents cossos policials i bombers s’han personat al lloc dels fets. 

Immediatament, l’alcadessa, Elisabeth Oliveras,  ha ordenat l’activació del Pla Bàsic d’Emergències fins que es retiri l’avioneta accidentada. Oliveras ha fet arribar al Director de l’aeroport  manifesta la seva sorpresa per no haver rebut cap comunicació del risc imminent del que s’estava produint fins després de l’aterratge, ja que és indispensable una efectiva coordinació entre els diferents organismes implicats per assegurar una resposta que permeti minimitzar les conseqüències que poden derivar-se d’un accident aeri. L’Alcaldessa demana també que es revisin els protocols per evitar incidents d’aquest tipus, alhora que reitera que l’activitat d’un aeroport d’aquestes dimensions no és compatible amb la vida d’un poble i de zones habitades, fet que es tornarà a traslladar a AENA.
En el lloc dels fets, ara els treballs se centren en el desmuntar l’avioneta, unes feines que poden tenir una durada aproximada de 3 dies.