Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

Cultura

El cap de setmana a SQV

La Festa del Most omplirà de tradició la jornada de diumenge al municipi


El cap de setmana a SQV

Antigament, al mes de setembre, els pagesos es dedicaven a fer la verema. Donat que no podia passar massa temps entre la collita i el premsat, mentre els grans collien el raïm, els infants el trepitjaven. Des del 1985 el Grup d'Investigació i Història de Sant Quirze ha recuperat aquesta festa. Ara, el proper diumenge, teniu ocasió de viure-la de prop. Preneu bona nota d'aquesta i altres propostes!

Festa del Most

El municipi es prepara per acollir el proper 17 de setembre una nova edició de la Festa del Most. El matí de diumenge es trepitjarà el raïm de la vinya de la Masia de Can Barra, realitzant tot el procés com es feia abans, amb l’ajuda de tothom que hi vulgui participar. 
La Festa del Most començarà a les 9 del matí amb un esmorzar de pagès. La trepitjada de 1500 kg de raïm es farà a partir de les 11h. En total, seran 1500 kg, 500 de les vinyes de Can Barra i la resta que s’han adquirit fora. Els participants s’hauran de descalçar, rentar-se els peus i xafar el raïm fins a convertir-lo en most que posat a les botes es transformarà en una excel•lent mistela. Una oportunitat perquè els més petits visquin tot el procés de la verema, des de la collita fins a l’obtenció del most, tal com ho feien els avis. També es farà una petita quantitat de vi de missa “Most bullit” o “Vi bo”, que s’elabora amb un procés d’ebullició artesanal.
 
Futur en femení
Aquest dissabte el parc de les Morisques acollirà un acte públic organitzat per Esquerra Republicana de Catalunya, per parlar del futur de Catalunya i la visió femenina del futur del nostre país: reclamant l'acompliment de la llei catalana d'igualtat, que la violència masclista sigui considerada i tractada com a qüestió d'Estat, la necessària garantia d'igualtat salarial entre dones i homes en l'àmbit laboral i la igualtat en els permisos de paternitat i maternitat per ambdós membres de la parella. Més informació aquí.
 
Acompanyeu els nostres gegants!
La Colla de Gegants i Grallers de Sant Quirze visita la població de Riudarenes (Girona) aquest dissabte. A més, diumenge al matí faran una petita mostra de balls a la Festa del Most. Us hi esperen!
 
Esports
El Club d’Handbol Sant Quirze té una agenda molt plena aquest cap de setmana. Diferents categories es disputen passis de fase, classificacions, etc. Consulteu al detall els horaris i ubicacions aquí.
 
Cal remarcar també que el sènior femení s’estrena a Divisió de Plata amb el seu segon partit a Sant Joan Despí. Més informació aquí
 
Encara sou a temps de...
 
Visitar la 35a edició de la fira de la Setmana del Llibre en Català. Una oportunitat per reconèixer la tasca de les editorials que editen en català i de les llibreries que apropen al lector les seves publicacions, tot donant visibilitat al llibre i les revistes i oferint eines per a fomentar la prescripció de la lectura. Diumenge finalitza la iniciativa, que compta amb taules rodones, nits de música i cinema i espectacles familiars i s’organitza a l’avinguda de la Catedral. Més informació aquí.
 
 
I la setmana vinent...
 
"El Sant Quirze que vols: anàlisi del municipi"
 
L’Ajuntament organitza aquest taller obert a la ciutadania per decidir com es vol el Sant Quirze del Futur, emmarcat en el procés del POUM. S’abordaran temes de l’àmbit de territori, habitatge, economia, mobilitat, patrimoni o sostenibilitat, entre altres. Serà a les 19 hores a la Patronal.
 
Inscripcions i més informació a: participacio@santquirzevalles.cat
 
El mateix dia 20 de setembre, es durà a terme una acció informativa a la plaça de la Vila, d’11 a 13 hores. 
 
Dia Mundial de l’Alzheimer
 
El proper 21 de setembre es commemora el Dia Mundial de l’Alzheimer. Sant Quirze organitza diverses activitats amb motiu d’aquesta data. La primera tindrà lloc el dia 19 amb la projecció del documental “Cuidadores”, d’Oskar Tejedor. Serà a les 19 hores a la Biblioteca Municipal.
El actes continuaran el dia 24, en el marc de la Caminada del Mussol. Abans de l’inici els participants rebran un obsequi simbòlic: una bossa amb una “Bicicleta, cullera, poma”, en homenatge al documental protagonitzat per l’expresident Pasqual Maragall, també afectat per aquesta malaltia. A continuació, s’iniciarà la tradicional caminada.
En acabar, l’entitat AVAN organitza una “Gimcana de les neurones”, amb l’objectiu de sensibilitzar sobre la diversitat funcional.
 
Trobareu les activitats del municipi a l'agenda del web.