Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

Cultura

La Festa del Most aplega centenars de persones a la Masia Can Barra

Com a novetat, Can Barra va acollir una mostra d'oficis antics relacionats amb la verema


La Festa del Most aplega centenars de persones a la Masia Can Barra

La Masia Can Barra va acollir ahir diumenge una nova edició de la Festa del Most. Centenars de persones van omplir el recinte de la Masia per trepitjar el raïm i participar així a la realització de la verema tal i com es feia al poble antigament. I és que Sant Quirze sempre va ser un poble que vivia de l’agricultura i les vinyes. Gairebé cada casa feia el seu propi vi de pagès. Un producte per al consum propi però que també es venia a la ciutat veïna de Sabadell. L’activitat es va anar perdent en produir-se un canvi en l’economia de mitjans del segle passat.

El most obtingut dels més de 1.000kg de raïm trepitjat ahir ja descansa a les botes de Can Barra per convertir-se en una excel•lent mistela. A més a més, aquest any, com a novetat, el públic va poder gaudir també d’una mostra d’oficis antics, en què els i les assistents van poder conèixer com treballaven els cistellers, els bufadors de vidre, els ferrers de tall i els boters.

La Festa, organitzada pel Grup d’Investigació i Història de i l’Ajuntament de Sant Quirze, va començar a primera hora del matí amb un esmorzar popular de pagès que es va allargar fins al migdia gràcies a la bona temperatura i al bon ambient.

Podeu veure el reportatge de la Festa del Most 2017 al següent enllaç.