Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

Salut

El Dia Mundial de l'Alzheimer se centra en les persones cuidadores

Els actes commemoratius van començar amb la projecció del documental "Cuidadores" a la Biblioteca municipal


El Dia Mundial de l'Alzheimer se centra en les persones cuidadores

El 21 de setembre es commemora el Dia Mundial de l’Alzheimer. En aquest sentit, Sant Quirze organitza diverses activitats amb l’objectiu principal de reflexionar sobre la tasca que realitzen les famílies que tenen cura de les persones afectades per la malaltia.

La primera de les propostes va tenir lloc dimarts 19 de setembre, a la Biblioteca municipal, amb la projecció del documental “Cuidadores”, d’Oskar Tejedor. El film, que ha estat guardonat amb diversos premis, recull durant un any i mig l’experiència de persones cuidadores de familiars amb malalties degeneratives, que es reuneixen de manera periòdica. El grup, conscient de la seva inestabilitat emocional, troba suport en compartir les seves vivències, arribant a convertir-se en una gran família. El documental posa de manifest una realitat colpidora: el 70% de persones cuidadores no professionals estan en risc d’emmalaltir a causa d’una sobrecàrrega de responsabilitats.
 
El actes continuaran el diumenge 24 de setembre, en el marc de la Caminada del Mussol. En finalitzar la marxa, els i les participants rebran un obsequi simbòlic: una bossa amb una “Bicicleta, cullera, poma”, en homenatge al documental protagonitzat per l’expresident Pasqual Maragall, també afectat per la malaltia. Tanmateix, l’Associació Vallès Amics de la Neurologia (AVAN) oferirà informació sobre els recursos amb què compten tant les persones que pateixen alguna malaltia neurològica, com les seves famílies.