Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

Actualitat

L’avió avariat a Can Poncic es trasllada a l’Aeroport de Sabadell sense incidències

L'Ajuntament desactiva el Pla Bàsic d'emergències, actiu des que l'aeronau va fer l'aterratge forçós


L’avió avariat a Can Poncic es trasllada a l’Aeroport de Sabadell sense incidències

  L’avió que va protagonitzar un aterratge forçós la setmana passada a l’esplanada de Can Poncic va ser traslladat ahir sense cap incidència destacable a l’Aeroport de Sabadell. El trasllat es va fer per aire i va activar un operatiu especial en el qual van intervenir els cossos de protecció civil i de la Policia Local. El vol de l’helicòpter va evitar les zones habitades, tal com estava previst. Una vegada realitzat amb èxit el trasllat, dimecres al matí, Sant Quirze va desactivar el Pla Bàsic d’Emergències, actiu des del dia en què l’avió va aterrar a causa de l’avaria.

Recordem que aquest l’aeronau estava pilotada per un alumne en pràctiques i un instructor, i va haver de realitzar un aterratge forçós a causa d’una avaria del motor poc després de l'enlairament. No es va produïr cap dany personal ni material.

L’Alcaldessa va ordenar l’activació del Pla Bàsic d’Emergències fins que es retirés l’aparell i va demanar a la direcció de l’Aeroport que es revisessin els protocols per evitar incidents d’aquesta tipologia. Alhora, Oliveras, va reiterar el fet que un aeroport d’aquestes dimensions i volum d’operacions no és compatible amb la vida d’un poble i amb les zones habitades.