Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

Gent Gran

Nova edició de la Setmana Cultural de la Gent Gran

Un variat programa d'activitats vol posar de manifest l'envelliment actiu i les necessitats de les persones grans


Nova edició de la Setmana Cultural de la Gent Gran

La gent gran de Sant Quirze torna a ser protagonista d’una nova edició de la Setmana Cultural de la Gent Gran, que se celebra del 25 al 30 de setembre. La proposta recull un programa d’activitats ideat perquè diferents generacions puguin compartir lleure i reflexió sobre l’envelliment actiu i les necessitats de les persones grans.
El tret de sortida de la programació serà dilluns 25, a les 19 hores, al Casal d’Avis, amb la inauguració institucional de la Setmana, que inclourà un espectacle de la Companyia Mímame Produktions, que porta el descriptiu títol de “Música, Poesia i humor”.

Homenatge a les persones nonagenàries i centenàries
Un dels actes més emotius és el tradicional homenatge a les persones nonagenàries i centenàries, és a dir, aquells veïns i veïnes que durant el 2017 fan noranta o cent anys. L’alcaldessa Elisabeth Oliveras, la regidora de Gent Gran Marta Baldrich, i representants de la Corporació oferiran aquest reconeixement, divendres 29 de setembre, a les 16.30 hores, a la sala d’actes del Casal d’Avis. L’activitat finalitzarà amb un berenar i una sessió de ball per compartir una estona distesa amb les persones homenatjades i les seves famílies.

Tornen les Resiolimpíades
El dissabte 30 de setembre tindrà lloc la tercera edició de les Resiolimpíades. Una matinal on participen les persones residents dels centres Llar d’Avis, Assís i Verge del Carme. El gimnàs de l’Institut Sant Quirze tornarà a acollir aquesta activitat, a partir de les 11 hores, en què es realitzen proves estimulatives, físiques i sensorials, després de setmanes d’entrenament. Una experiència molt ben valorada tant pels protagonistes, com per les famílies i residències.

Nou taller de pastisseria
Una novetat d’enguany és el taller-concurs de pastisseria que tindrà lloc dimarts 26 de setembre, a les 18.45 hores, al Casal d’Avis. La Pastisseria Mix dirigirà el taller que també serà un concurs entre tots els participants.
Altres propostes també ompliran el Casal d’Avis durant tota la setmana. Els Amics de la Música participaran dimarts 26, a les 17.30 hores, amb la projecció de l’actuació “Tres sopranos con la zarzuela”. Dimecres 27, a les 18 hores, serà el torn de l’Aula d’Extensió Universitària, amb la conferència “Grans herois del Hollywood clàssic. Els grans actors dels anys 40-50”, a càrrec d’Albert Beorlegui.
La tarda de dissabte serà el torn de Nuevos Pasos i la Fundació Quetzal que presenten l’obra de teatre “El guaperas”, a les 18 hores, a la sala d’actes del Casal d’Avis.