Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

Actualitat

Un total de 8.140 persones van participar ahir al Referèndum convocat per la Generalitat

Un 90,82% es va decantar pel Si, i un 7,17% va votar NO a la pregunta que es plantejava


Un total de 8.140 persones van participar ahir al Referèndum convocat per la Generalitat

Un total de 8.140 persones van participar ahir en el Referèndum convocat per la Generalitat que plantejava la pregunta “Voleu que Catalunya sigui un estat independent en forma de república?”. Dels vots registrats, 7.350, un 90,82%, es van decantar a favor del Sí. L’opció del NO va aconseguir 580 vots, el 7,17%. També hi va haver 163 vots en blanc (2,01%) i 47 es van declarar nuls.

Els col•legis electorals de Sant Quirze van poder obrir les portes a les 9 del matí, i la jornada va transcorre sense incidències. Ràdio Sant Quirze, mitjançant un programa en directe, la seva aplicació i les xarxes socials van seguir els fets de manera detallada durant tot el dia. 
A les set de la tarda es van tancar els diferents locals, per iniciar un recompte que va finalitzar passada la mitjanit al Casal d’Avis. 

Pel que fa a la participació, es calcula que aquesta es va situar en el 56%, malgrat és una dada que incorpora vots de ciutadania d’altres municipis que en trobar-se amb dificultats per votar en els seus centres i gràcies al cens universal, es van poder acostar fins a Sant Quirze per exercir el seu dret.

Els grups municipals de Junts per Sant Quirze, PdCat i ICV van acordar un manifest conjunt en el qual rebutjaven totalment la violència i les càrregues indiscriminades que els cossos de seguretat de l'Estat van dur a terme en diferents punts de Catalunya, vulnerant els drets fonamentals de la població. També es va convocar una concentració a les 20.30 hores a la plaça de la Vila que, espontàniament es va traslladar darrere del Casal d’Avis. El Cant dels Segadors va posar el punt i final a una jornada en què molts santquirzencs i santquirzenques van prendre els carrers del poble d’una forma cívica i pacífica.
 
Podeu consultar les fotografies de la jornada, seguides per Ràdio Sant Quirze, en aquest enllaç.