Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

Actualitat

Sant Quirze es manifesta contra la violència durant la jornada electoral de l'1-O

Centenars de persones s’han concentrat avui a la plaça de la Vila en un emotiu acte de rebuig


Sant Quirze es manifesta contra la violència durant la jornada electoral de l'1-O

Centenars de persones s’han manifestat avui a la plaça de la Vila per expressar el seu rebuig als actes violents que van transcorre ahir durant la jornada electoral del Referèndum. L’alcaldessa, Elisabeth Oliveras, acompanyada de diversos regidors i regidores de l’Ajuntament, ha llegit un manifest que condemna de forma enèrgica “alta i clara, tota la violència generada per l’Estat espanyol, emparat pel seu Govern, contra veïns i veïnes dels nostres pobles i ciutats que l’únic que volien és decidir i exercir la democràcia”. El text també ha fet referència a les persones ferides, tot exigint el suport de les institucions europees: “que no poden continuar mirant cap a un altre costat i fent veure que a Catalunya no ha passat res. Les imatges del que vam viure estan a tots els mitjans internacionals i sobre la taula de totes les cancelleries. Ha quedat clar que els catalans i les catalanes tenim dret a decidir el nostre futur i que l’Estat espanyol ha intent reprimir, sense èxit, la voluntat del poble català.”

Finalment, i segellat amb un gran aplaudiment, el manifest expressava el següent: “Hem votat. Hem dit ben alt al món que la repressió no podrà callar la nostra voluntat. La democràcia sempre guanyarà la violència”.
El Cant dels Segadors ha posat el punt final a l’emotiva concentració.
 
Declaració institucional del Consell d’alcaldes i alcaldesses

Els alcaldes i alcaldesses dels municipis del Vallès Occidental s’han reunit avui de forma extraordinària i urgent, amb la voluntat de defensar la democràcia i els valors que ens uneixen per sobre de les diferències, condemnant fermament les càrregues policials totalment injustificades i desproporcionades ocorregudes ahir durant la jornada de l’1 d’octubre.
Durant l’acte d’avui, s’ha llegit un manifest conjunt en relació a aquesta declaració institucional.