Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

Actualitat

La plaça de la Vila s’omple de ciutadania que dóna suport a Jordi Sànchez i Jordi Cuixart

Avui a les 22 hores s'ha convocat una trobada per enganxar cartells com a forma de protesta


La plaça de la Vila s’omple de ciutadania que dóna suport a Jordi Sànchez i Jordi Cuixart

Centenars de persones s’han concentrat avui a les 12 hores a la plaça de la Vila com a mostra de suport a Jordi Sànchez i Jordi Cuixart. L’Ajuntament s’ha sumat així a la crida de l’Associació Catalana de Municipis i l’Associació de Municipis per la Independència convocada per l’ANC i Òmnium Cultural, i com a protesta per l’empresonament sense fiança dels seus presidents.

L’alcaldessa de Sant Quirze, Elisabeth Oliveras, ha llegit avui un manifest que expressa la voluntat de continuar units per blindar la democràcia i la llibertat: “Ahir l'Estat espanyol va tornar a creuar una línia vermella en qualsevol democràcia a l'Europa del segle XXI. Empresonar els presidents d'Òmnium Cultural i de l'Assemblea Nacional Catalana per manifestar-se pacíficament i donar veu al poble posa en greu risc els valors democràtics que crèiem que eren la base de la Constitució de 1978. “
En aquesta línia, Oliveras ha remarcat que “Empresonar representants de la societat civil forma part de l'estratègia de l'Estat per tensar, crispar i radicalitzar un conflicte polític. L'objectiu final és desactivar tota la societat civil. Volen dividir-nos com a poble i trencar la nostra cohesió social. No ho permetrem i no ho aconseguiran.”
Finalment, l’Alcaldessa ha recordat que avui a les 22 hores es convoca la ciutadania a la plaça de la Vila per continuar donant suport als empresonats mitjançant una enganxada de cartells en protesta pels esdeveniments de les darreres hores.
La convocatòria d'aquest migdia s'ha fet extensiva també a altres centres, com a l'Escola Municipal d'Adults l'Olivera, on els seus treballadors i treballadores, així com alumnat, també s'han concentrat a la porta.