Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

Educació

El projecte SQActiu aposta per l'educació integradora

L'Ajuntament renova el conveni per donar continuïtat a l'atenció a la diversitat i l'alumnat amb dificultats


El projecte SQActiu aposta per l'educació integradora

L’Ajuntament de Sant Quirze aposta per l’educació integradora i per aquest motiu ha renovat el conveni amb el departament d’Ensenyament centrat a donar continuïtat al projecte SQActiu. Es tracta d’una iniciativa de l’Institut de Sant Quirze basada en l’atenció a la diversitat. En aquest sentit, es dóna suport a l’alumnat de tercer i/o quart curs de l’educació secundària obligatòria que presenti dificultats d’aprenentatge, desmotivació greu, perill d’absentisme acadèmic o problemes de conducta. Mitjançant actuacions individualitzades i adaptacions substancials se’ls facilita la inclusió escolar, social i laboral. 

Aquesta iniciativa es renova un any més per donar continuïtat a la proposta, de manera que tant l’Ajuntament com el Departament d’Ensenyament optimitzen els seus recursos educatius per col•laborar a completar la formació d’aquests alumnes, per donar-los una formació integral que s’ajusti a les seves necessitats i els apropi a la realitat del municipi. L’alumnat que participa en aquesta iniciativa pot fer-ho durant un curs acadèmic o bé durant un o més trimestres, segons la valoració que en facin la família, el tutor/a i l’equip docent.  L’Ajuntament col•labora amb el centre docent en què l’alumnat està escolaritzat en la realització d’activitats educatives específiques. 
En acabar el curs, l’Institut elabora una memòria avaluativa del projecte i en dóna compte al consell escolar del centre, del qual l’Ajuntament en forma part.