Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

Actualitat

Declaració en relació amb els empresonaments de Jordi Cuixart i Jordi Sànchez

Els grups de Junts per Sant Quirze, ICV i PDeCAT acorden la declaració de rebuig a la decisió de l'Audiència Nacional


Declaració en relació amb els empresonaments de Jordi Cuixart i Jordi Sànchez

Els grups municipals de Junts per Sant Quirze-ERC-AM, ICV i PDeCAT acorden una Declaració institucional de rebuig a l’empresonament dels presidents d’Òmnium Cultural, Jordi Cuixart, i de l’Assemblea Nacional de Catalunya, Jordi Sànchez.


 La Declaració manifesta que:
“Davant l’empresonament dels presidents d’Òmnium Cultural i de l’Assemblea Nacional de Catalunya, els grups municipals de Junts per Sant Quirze-ERC-AM, ICV i PDeCAT volen mostrar el més enèrgic rebuig a la decisió política de l’Audiència Nacional.
Cuixart i Sànchez són els màxims portaveus de les mobilitzacions més importants que han tingut lloc a Catalunya i a l’Europa del segle XXI. Lideren dues entitats caracteritzades per promoure sempre un activisme cívic i democràtic, amb els valors fonamentals de la pau i la llibertat amb l’objectiu d’aconseguir el dret a l’autodeterminació dels pobles, un dret polític bàsic.
El seu empresonament respon a la persecució d’una opció política: la defensa d’un Estat independent en forma de República. Aquesta greu mesura posa en evidència la criminalització de determinades idees i de drets fonamentals com el dret a vot, el dret a la llibertat d’expressió o el dret a reunió, assentant perillosament les bases d’un estat antidemocràtic. Conscients del motiu del seu empresonament, volem fer una crida a la llibertat immediata dels presos polítics independentistes.”

Per tot això, la Declaració acorda “mostrar el més enèrgic rebuig a la decisió de l’Audiència Nacional i el màxim suport als dos empresonats i al seu entorn més proper, i especialment a les famílies i companys i companyes de les entitats que presideixen. Una solidaritat que en el cas de Jordi Cuixart és encara més sentida per la seva vinculació amb la nostra comarca” .