Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

Via Pública

Ja podeu dipositar les restes vegetals als contenidors específics instal·lats des d'avui al municipi

Aquests elements facilitaran la recollida d'esporga i la retirada d'arbres de Nadal


Ja podeu dipositar les restes vegetals als contenidors específics instal·lats des d'avui al municipi

Des d’avui ja es poden veure a diferents punts del municipi els contenidors per a la recollida de restes vegetals. L’Ajuntament els ha instal•lat per tal de facilitar la recollida d’esporga d’arbrat i arbustos i la retirada d’arbres de Nadal. També s’hi poden dipositar branques que hagin servit per a la decoració nadalenca. Tant els arbres com les branques han d’estar nets d’elements ornamentals.

Els contenidors es troben ubicats en els següents punts:
 
  • Passeig del Ferrocarril
  • C. Avets amb c. dels Pins
  • Passeig de Can Barra amb c. del Prat
  • Rda. d’Arrahona amb av. de Can Pallàs.
  • Camí de Can Corbera amb Verge de Montserrat.
 
Recordem que la recollida de restes vegetals es fa també habitualment a la Deixalleria Municipal. Per aquest motiu, si trobeu els contenidors plens, malgrat que les buidades són freqüents, podeu portar les restes a la deixalleria, al c. Menorca s/n., o bé a la deixalleria de Can Casanovas, a la crt. de Gràcia a Manresa, km23.
L’objectiu de la recollida diferenciada de les restes vegetals és reduir els abocaments d’aquest material a la fracció resta, i d’aquesta manera poder reciclar les restes vegetals en una planta de compostatge, juntament amb la fracció orgànica. 
Cal recordar també que a principis del mes de novembre s’iniciarà la campanya d’esporga de l’arbrat viari, que durarà fins al gener. La previsió és que s’esporguin més de 3.000 arbres. Es començarà amb l’esporga de brocada de les moreres, una poda més severa que s’aplica a espècies concretes per a reduir la capçada dels arbres. Per la resta d’arbrat, les actuacions consistiran en podes de manteniment i de refaldat, que ajuden a aclarir i a controlar la mida de les capçades.