Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

Actualitat

Si no cuides el teu cos, on viuràs?

Un taller sobre cuina d'aprofitament posa sobre la taula alguns consells bàsics per a una alimentació saludable


Si no cuides el teu cos, on viuràs?

La nutricionista Anna Gispert va explicar dissabte 21 d’octubre alguns criteris bàsics per a la bona alimentació, al Casal d'Avis, en el marc d'un acte obert a tota la ciutadania. Aquesta xerrada, que portava per títol "Cuina d’aprofitament", forma part del Cicle d’Alimentació Saludable. Gispert va abordar aspectes tan rellevants com la planificació de la compra, la classificació dels aliments i la dieta equilibrada. El taller va desmitificar afirmacions tan assumides en la societat actual com “No hi ha aliments bons ni dolents”, “s’ha de menjar de tot” o “tot en excés és dolent”. Unes sentències que es contraposen amb consells centrats en el fet que cal seguir una alimentació abundant en aliments d’origen vegetal i acompanyada de proteïnes i greixos de qualitat.

Durant la sessió es van proposar plats saludables i es va orientar les persones assistents en com organitzar un menú equilibrat, com conservar correctament els aliments i com aprofitar el que ja tenim abans de tornar a la compra.