Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

Actualitat

El ple de l’Ajuntament deixa sobre la taula dues mocions relacionades amb el suport a la declaració d’Independència

L'actualitat política d'ahir va modificar l'ordre del dia de la sessió, que va aprovar altres acords i punts ordinaris


El ple de l’Ajuntament deixa sobre la taula dues mocions relacionades amb el suport a la declaració d’Independència

El ple ordinari celebrat ahir va deixar sobre la taula dues de les mocions previstes a l’ordre del dia. Es tracta, d’una banda, de la moció en suport a l’exercici ple del dret a l’autodeterminació de Catalunya, presentada per ICV-EUiA-E i, de l’altra, de la presentada per Junts-ERC-AM de suport a la Declaració d’Independència. L’actualitat política intensa d’ahir a la tarda va provocar un recés al ple per consensuar algunes propostes i deixar en pausa, de moment, aquestes mocions. De fet, segons va manifestar l’Alcaldessa, és probable que es tractin en una propera sessió de ple si es considera necessari i en funció de l’actualitat del país.

En canvi, la moció presentada per Junts-ERC-AM i ICV-EUiA-EM, arran de l’empresonament de Jordi Cuixart i Jordi Sànchez per part de l’Audiència Nacional, per exigir la seva llibertat, va ser aprovada per Junts per Sant Quirze, ICV i PDeCAT, l’abstenció del PSC i el vot contrari de Ciutadans.
Una altra de les mocions aprovades va ser la presentada per Junts-ERC i ICV-EUiA-E, de suport a l’escola catalana i en defensa de l’educació com a eina de cohesió. Aquesta moció es va sumar a la presentada inicialment pel PSC-CP, per fer de l’educació una eina fonamental per a la construcció d’una societat plenament democràtica, socialment cohesionada i econòmicament pròspera. Així, tots els grups van votar a favor d’aquest únic punt, excepte Ciutadans, que va votar en contra.
La unanimitat del ple va aprovar una moció consensuada per tots els grups, en defensa dels veïns afectats per ocupacions especulatives incíviques.
Compte General i altres punts ordinaris
El ple va aprovar el Compte General de 2016 amb els vots a favor de Junts per Sant Quirze, ICV, PSC i Ciutadans i l’abstenció del PDeCAT. 
La sessió també va aprovar una modificació pressupostària de crèdit extraordinari per executar el projecte de noves graderies i millores a la Patronal i la nova tanca de la Masia del conjunt de Can Barra. PDeCAT i Ciutadans es van abstenir en aquest punt, i Junts per Sant Quirze, ICV i PSC van votar a favor.
Cal remarcar que el ple va aprovar per unanimitat la contractació centralitzada dels serveis de telecomunicacions LOCALRET.
 
Podeu veure el vídeo en aquest enllaç, o escoltar l'emissió de Ràdio Sant Quirze aquí.