Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

Via Pública

Identitat, sostenibilitat i innovació, les tres claus del #SQVFutur

Un taller sobre el POUM posa en comú les principals línies d'actuació al municipi


Identitat, sostenibilitat i innovació, les tres claus del #SQVFutur

Una quarentena de persones van participar el passat dissabte 28 la jornada Decideix el teu futur, emmarcada en la revisió del Pla General d’Ordenació Urbana (POUM), celebrada al celler de Can Barra. La sessió, dinamitzada per l’equip redactor del Pla, va fomentar que els participants definissin característiques del municipi del futur i, a continuació, les debatessin. 

A continuació, el debat al voltant dels sis àmbits a l’entorn del qual gira la revisió del planejament urbanístic: espais lliures i equipaments, habitatge, espais ambiental i no urbanitzable, patrimoni, mobilitat i comerç i indústria.
 
Espais lliures i equipaments
Un total de 21 propostes van sorgir en el marc dels espais lliures i els equipaments, des de l’atribució de diversos usos a la masia de Can Ponsic, l’establiment d’eixos culturals que connectin les escoles d’adults i de música amb la biblioteca i Can Feliu i la rehabilitació completa del Complex Esportiu van ser alguns dels més comentats. 
 
Habitatge
Com promoure l’accés a l’habitatge als col•lectius més vulnerables com ara el jovent, la gent gran o les persones amb exclusió social va generar també diverses propostes. Des d’habitatges cooperatius, co-habitatge fins a apostar per la rehabilitació en detriment de nou creixement. En aquest àmbit també es va definir com haurien de ser els pisos.
 
Patrimoni
El patrimoni va sorgir com un dels principal vehiculador de la identitat d’un poble. Promoure les masies i fer un catàleg arquitectònic i paisatgístic, així com la senyalització urbana de fets i llocs històrics  o la dignificació de llocs, com ara el sindicat agrícola del 1917,  de la plaça de la Vila. També van sorgir idees com ara la recuperació del jaciment arqueològic de Can Pallars. 
 
Espais ambientals
La serra de Galliners, com a bosc d’especial protecció va centrar la ideació al voltant dels espais d’especial protecció ambiental. Recuperar Can Llobateras, millorar la situació dels torrents i disminució del soroll ambiental. Can Ponsich va tornar a sorgir com a possible centre d’interpretació de la natura.
 
Mobilitat
Pel que fa a la mobilitat, es va donar molta importància a la connexió amb els municipis de l’entorn, tant a peu com en cotxe. També es va prioritzar la descongestió dels punts conflictius i es va fer èmfasi en com reconduir els vehicles que utilitzen el poble com a drecera dels col•lapses de la C-58. Els carrils bici i el transport públic i ecològic van ser altres idees de pes en el debat.
 
Comerç i indústria
Potenciar la indústria verda, l’economia circular i promoure vivers de comerços i empreses, així com l’emprenedoria van ser les idees força al voltant d’aquest àmbit.