Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

Medi Ambient

Alumnat de l’INS Salas Xandri instal•la caixes niu per preservar la biodiversitat

El projecte té com a objectiu mantenir determinades espècies al municipi


Alumnat de l’INS Salas Xandri instal•la caixes niu per preservar la biodiversitat

L’alumnat de tercer d’ESO de l’Institut Salas Xandri va instal•lar caixes niu al municipi els passats dies 2 i 3 de novembre. L’activitat forma part del projecte d’àmbit científico-tecnològic “Home... sweet home?”, del curs passat. Com a qualsevol projecte d'àmbit del centre, tenien un repte: en aquest cas fer una caixa niu per a una espècie que volien ajudar a mantenir com a veïna del poble, i explicar la feina feta a l’alumnat de primària, que apadrinarien les caixes. Per aconseguir-ho, van treballar cooperativament, fent recerca i anàlisi de la feina i definint i consensuant propostes que els conduirien a l'elaboració del producte final. L’ajuda de l’Ajuntament i de Sant Quirze Natura ha estat important per poder desenvolupar el projecte.

 
Finalment, van sortir a penjar alguna de les caixes i a veure les altres. Ho van fer de la mà dels alumnes de primària, que esperaven amb molta emoció aquest dia. Ratpenats, raspinells, cargolets, dragons, esquirols, gamarussos, mallerengues... ja tenen caixes niu per a tothom!  
 
Ara, cal esperar que hi nidifiquin les espècies. En faran un seguiment i compartiran els resultats en aquest enllaç. L’Institut us convida a localitzar les caixes niu quan passegeu pel Torrent de la Betzuca.