Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

Economia

Com evitar tenir un forat al moneder

Alumnat de primària rep formació per consumir i comprar de manera responsable


Com evitar tenir un forat al moneder

L’alumnat de 3er de primària de l’escola Purificació Salas va participar el passat dimarts al taller “Un forat al moneder”. Es tracta d’una sessió de consum responsable, subvencionada per la Diputació de Barcelona.

L’objectiu del taller, que es va impartir en dues sessions, és conscienciar l’alumnat de cicle mitjà de primària de les conseqüències econòmiques i socials de les seves compres, així com reflexionar abans d’adquirir qualsevol producte o servei, sobre quines són les veritables necessitats. Els professionals que impartien les classes van escenificar diverses situacions per treballar aquests conceptes i fomentar els valors i les actituds al voltant de la compra responsable. Dos personatges teatrals van plantejar també situacions com les compres compulsives o l’endeutament de la targeta de crèdit.
Finalment, l’alumnat va treballar en grups els conceptes plantejats, per acabar amb un debat global.
El taller se suma a una altra iniciativa centrada en temes de Consum que tindrà lloc el 15 de novembre: Subministraments bàsics a la llar, adreçada a la gent gran. Serà a les 18 hores al Casal d’Avis.