Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

Eleccions

Ja podeu sol·licitar el vot per correu per al 21-D

Cal gestionar-lo a qualsevol oficina de Correus, aportant el DNI i omplint uns formularis


Ja podeu sol·licitar el vot per correu per al 21-D

Les persones que vulguin votar per correu el proper 21-D ja poden gestionar la seva sol•licitud. Els electors censats residents a Catalunya podran demanar-ho fins al 12 de desembre i els residents a l’estranger, en funció de la seva inscripció al cens.

El vot anticipat per correu s’ha de demanar personalment a qualsevol oficina de Correus, amb l’exhibició de l’original del document acreditatiu d’identitat i omplint els formularis disponibles amb aquest objectiu.
En cas de malaltia o incapacitat es pot sol•licitar per mitjà de persona autoritzada notarialment. En la petició caldrà demanar un certificat d’inscripció al cens electoral que emet la Delegació provincial de l'Oficina del Cens Electoral (OCE). L’OCE ha de remetre a l'elector per correu certificat, entre l’1 i el 14 de desembre, la documentació necessària perquè pugui emetre el seu vot i un cop rebuda dels electors hauran d'enviar el seu vot a la mesa electoral, per correu certificat, no més tard del 17 de desembre.
 
El procediment i terminis per exercir el vot exterior a l'estranger es específic segons el tipus de perfil del cens en el que estigui inscrit l'elector/a: Cens d’Estrangers Residents Absents (CERA) o Espanyols Residents Temporalment Absents (ERTA).
 
Tots aquells electors que sol•licitin el vot per correu o exterior no podran votar presencialment a la mesa electoral la jornada electoral del 21-D.