Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

Medi Ambient

Donem-li una nova vida!

Inscriu-te als tallers per reciclar oli o crear noves peces de roba, dins de la Setmana Europea de la Prevenció de Residus


Donem-li una nova vida!

Sant Quirze es prepara per celebrar la Setmana Europea de la Prevenció dels Residus, que tindrà lloc del 18 al 26 de novembre. Amb aquest objectiu, des de l’Ajuntament, en col•laboració amb el Consorci per a la Gestió dels Residus del Vallès Occidental, s’organitzen dos tallers. D’una banda, el proper dia 21 de novembre tindrà lloc el “Taller de reciclatge creatiu de roba”. Es tracta d’una activitat que donarà idees per recuperar una peça de roba vella amb noves utilitats. 

L’altre activitat s’organitza el proper 24 de novembre i es tracta d’un “taller de sabó a partir d’oli vegetal usat”. Reciclar l’oli usat és essencial per cuidar el medi ambient i el cicle de l’aigua. En aquesta activitat podreu descobrir com fer-ho amb l’oli usat de cuina, aconseguint també un estalvi econòmic.
Les dues activitats s’emmarquen en el nou lema de la Setmana: “Donem-li una nova vida” i són gratuïtes. El Casal d’Avis serà el lloc on es desenvoluparan els tallers, a partir de les 17 en el cas de l'oli i les 17.30 hores el de la roba. Cal inscriure-s’hi prèviament, trucant al 93 721 68 00 ext. 5400  o bé enviant un correu electrònic a l’adreça viapublica@santquirzevalles.cat , indicant el nom, el nombre d'inscrits i un telèfon de contacte.
 
Setmana Europea de Prevenció de Residus
 
La Setmana Europea de Prevenció de Residus es va posar en marxa el 2009 amb el suport del programa LIFE + de la Comissió Europea. La Setmana té com a objectius donar a conèixer a nivell europeu estratègies de reducció de residus; fomentar accions sostenibles per reduir els residus arreu d'Europa; fer públiques les tasques dutes a terme pels diversos actors mitjançant exemples concrets de reducció de residus; i canviar el comportament quotidià dels europeus (consum, producció).