Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

Solidaritat i cooperació

Les escoles participen activament en les activitats de la Setmana Solidària

Avui finalitza la campanya de recollida de joguines i contes de segona mà que es vendran al mercat solidari


Les escoles participen activament en les activitats de la Setmana Solidària

L’alumnat de sisè de l’escola Purificació Salas ha gaudit avui d’un taller de percussió Malinke, de l’Àfrica de l’oest. El taller consisteix a iniciar-se i familiaritzar-se amb els instruments de percussió propis d’aquesta cultura, com ara el Djembé. Un músic professional, mitjançant les seves instruccions, ha guiat l’alumnat per arribar a tocar unes peces rítmiques, alternant cants i marques percussives. 

L’activitat forma part de la programació de la Setmana Solidària i, especialment, de les propostes que duen a terme les escoles. En aquest sentit, l’alumnat de sisè del Taula Rodona va participar ahir i avui en un taller de ràdio. Durant unes hores han pogut conèixer d’aprop aquest mitjà de comunicació, el seu funcionament i possibilitats, en el marc d'unes sessions que, en total, s'allargaran tres dies.
Altres escoles, com el Lola Anglada també participen en la programació. En aquest cas, ho faran amb un taller de cacao el proper divendres. L'escola Pilarín Bayés organitzarà el proper dia 22 un taller de comerç just.
 
Recordem que la Setmana Solidària, que compta amb la col·laboració de la Diputació de Barcelona,  s’allarga fins al 20 de novembre i es vehicula mitjançant la temàtica: “Pel dret a una infància digna”.
De fet, ahir la Biblioteca Municipal es va omplir per acollir la gravació del programa especial de Ràdio Sant Quirze “Som solidaris”. A continuació, va tenir lloc la xerrada “La infància oblidada”, a càrrec d’Amics del Nepal. 
Podeu consultar el detall de la programació en aquest enllaç.
 
Darrer dia de la campanya de recollida de joguines
 
Recordeu també que avui és el darrer dia per portar joguines i llibres de segona mà als centres educatius de primària i a l'Institut Salas Xandri, a més de l’escola bressol municipal El Patufet, l’escola bressol Picarol Blau, Kids&Us School of English, Llar d’Infants La Marieta, Biblioteca, Escola d’Adults i Espai Maria-Mercè Marçal. Les joguines es vendran a preu simbòlic al Parc de les Morisques el dia 19 d’11 a 14 hores, en el marc del mercat solidari.
L'activitat s'acompanyarà d'un espectacle infantil: Contes del món. La Mesa de Solidaritat ha organitzat aquesta proposta, que començarà a les 12.30 hores al mateix parc. Trobareu tots els detalls aquí.